Bosanka sa koronom nije htela u bolnicu, kašljala na sestre i pljuvala ih. Kad ozdravi ide na sud

Žena je skinula masku i vikala: "Treba ih sve zaraziti"

  • 6
Kašalj, proton, prehlada, krevet Foto: Shutterstock

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona u BiH podiglo je optužnicu protiv Admire Bašić zbog krivičnog dela "Prenošenje zarazne bolesti".

Prema optužnici, ona se tereti da je postupala suprotno odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti BiH jer je odbila hospitalizaciju uprkos tome što je bila zaražena korona virusom kao i zbog toga što je kašljala i pljuvala na medicinske sestre, prenosi Klix.ba.

- Ona je odbila da se hospitalizuje u izolatorijumu JU ''Stacionar", koji je odredila Kantonalna bolnica Zenica za osobe zaražene kovidom-19, pa iako je svesna da joj je utvrđena zarazna bolest kovid-19 testiranjem istog dana i da može svojim ponašanjem dovesti do opasnosti od širenja zarazne bolesti među medicinskim osobljem - navodi se u optužnici.

Dalje se navodi da je Bašić skinula zaštitnu masku i počela da kašlje i pljuje u pravcu nekoliko medicinskih sestara govoreći "Treba ih sve zaraziti", kao i da je pored nekoliko upozorenja nastavila to da radi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ans

    7. mart 2021 | 23:24

    Polusvet!

  • Febo

    7. mart 2021 | 23:10

    Fato bona,sta ti je.nije te valjda obuzeo sejtan

  • Čika jovo

    7. mart 2021 | 23:15

    Koliko ima nevaspitanih ljudi na svetu. Pa nekulturno je samo pljunuti a ne širiti šmrkelje i još zaražen okolo. Nadam se da će dotična dobiti kaznu odgovarajuću i da se nauči pameti. A svi ostali rukavice i maske obavezno i neka pljuju garderoba se lako baci. Ja ju više i ne perem jer ne verujem ovoj zloj bolesti.samo odem na pijac i kupim čisto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA