Prve doze vakcine Sputnjik V u Severnu Makedoniju stigle avionom "Er Srbije"

Vakcinacija u Severnoj Makedoniji počela je 17. februara Fajzerovim  vakcinama protiv korona virusa koje je toj zemlji poklonila Srbija.

  • 3
Oksfordska kovid vakcina, Sputnjik v vakcina Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Prva pošiljka od 3.000 doza ruske vakcine  Sputnjik V stigla je danas u Severnu Makedoniju avionom "Er Srbije".

Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče rekao je da će ova količina vakcina obezbediti kontinuitet procesa imunizacije koji je već počeo u toj zemlji.

Filipče je nakon prijema pošiljke na aerodromu u Skoplju istakao da će narednih dana nastaviti intenzivnu komunikaciju kako bi bila organizovana dinamika dolaska narednih količina.

On je naveo da je naručeno ukupno 200.000 doza, preneli su mediji u Severnoj Makedoniji.

Filipče je zahvalio ruskom ambasadoru i Severnoj Makedoniji Sergeju Bezdnikinu za ličnu posvećenost da vakcine što pre stignu u zemlju. Bezdnikin je rekao da je uveren da će to biti od velike važnosti za spašavanje ljudskih života, ali i za oporavak ekonomije Severne Makedonije.

On je naveo da je dobro poznato da je vakcina Sputnjik V apsolutno bezbedna i efikasna i da sada postaje "svetski bestseler".

Vakcinacija u Severnoj Makedoniji počela je 17. februara Fajzerovim  vakcinama protiv korona virusa koje je toj zemlji poklonila Srbija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    8. mart 2021 | 08:50

    Prijatelj se u nevolji poznaje. Gde im je sada nato i truli zapad da im pošalje i donese vakcine??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA