≫ 

Kavčani se tukli u ćeliji, jedan povređen: Sukob u istražnom zatvoru

Izvor iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija rekao je je da su M. R. u utorak oko 14.15 sati uveli u sobu, a da je već posle petnaestak minuta bio pretučen

  • 3
Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Andrijevčanin M. R. (28) povređen je u Istražnom zatvoru u Crnoj Gori, u međusobnoj tuči pritvorenih članova kavačkog kriminalnog klana, pišu Vijesti.

Tom listu je iz Uprave policije nezvanično rečeno da je M. R. tukao Nikšićanin R. M.

Navodno, u tuči je učestvovao i Podgoričanin V. S.

Izvor iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija rekao je je da su M. R. u utorak oko 14.15 sati uveli u sobu, a da je već posle petnaestak minuta bio pretučen. Nije objasnio da li je M. R. prethodno izvođen iz Istražnog zatvora, niti odakle je stigao u sobu nedugo pre nego su drugovi iz klana nasrnuli na njega. Rekao je da će se tokom disciplinskog postupka utvrditi povod napada. M. R., R. M. i V. S. i ostali pritvorenici koji borave u njihovim sobama su saslušani, rekao je sagovornik iz Uprave policije.

Iz te institucije “Vijestima” su odgovorili da su službenici Istražnog zatvora pre dva dana, oko 15 časova, Odeljenju bezbednosti Danilovgrad telefonom prijavili tuču između zatvorenika, u kojoj je M. R. zadobio povrede.

- Odmah nakon zaprimljene prijave, službenici Odeljenja bezbednosti Danilovgrad su izašli na lice mesta, preuzeli dokumentaciju koja je formirana od strane službenika Istražnog zatvora u vezi navedenog događaja kao i medicinsku dokumentaciju u vezi povreda koje su konstatovane kod pritvorenog lica M. R. O događaju i preduzetim radnjama upoznat je nadležni tužilac koji će se naknadno izjasniti o događaju nakon kvalifikacije zadobijenih povreda od strane sudskog veštaka - odgovoreno je iz Uprave policije.

Pretučeni M. R., nastanjen u Danskoj, uhapšen je krajem februara u Budvi. U akciji kojom je sprečena likvidacija Budvanina bliskog škaljarskom kriminalnom klanu lisice na ruke tada su stavljene i Dancima T. R. F. (37), H. R. (36) i P. L. (24).

Sagovornik iz vrha UP nakon njihovog hapšenja rekao je da i dalje utvrđuju ko je, najverovatnije van granica Crne Gore, unajmio M. R. i članove danske kriminalne grupe “Loyal To Familia”, ali da veruju da su nalog dobili od nekog od visokopozicioniranih članova kavačkog kriminalnog klana.

Tokom istrage budvanska policija utvrdila je da su osumnjičeni iznajmili četiri stana na različitim lokacijama u Budvi, iz kojih su, navodno, nadzirali metu. Policija nije ni potvrdila ni demantovala spekulacije da li su mete bili Marko Ljubiša zvani Kan ili Goran Brale Slovinić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA