≫ 

Potraga za Vukašinom traje i tokom noći: Traže ga policajci, Gorska služba, lovci, dignuti i dronovi

Pehar je naveo da se pretražuje širi teren Nevesinjskog polja prema Gacku

  • 13
Vukašin Samardžija, Gorska služba spasavanja, Republika Srpska policija Foto: Facebook/Gorska služba spasavanja Banja Luka - GSS BL, MUP Republike Srpske, Profimedia/STR/AFP

U Nevesinje je stiglo 110 pripadnika Gorske službe spasavanja iz cele BiH i pokrenuta je opsežna potraga za desetogodišnjim Vukašinom Samardžijom.

Dečak je nestao juče oko 15.30 sati.

– Stiglo je oko 110 pripadnika Gorske službe spasavanja iz cele BiH, ima policije i meštana - rekao je načelnik Stanice Gorske službe spasavanja Čitluk Žarko Pehar, koji rukovodi potragom, javlja Srna.

Pehar je naveo da se pretražuje širi teren Nevesinjskog polja prema Gacku i da su pronađeni određeni tragovi bicikla u blatu. Teren koji se pretražuje jako je nepristupačan. Pripadnici Gorske službe spasavanja potragu obavljaju sa opremom, psima i dronovima, prenosi "Srpskainfo".

Dečak je visok oko 130 centimetara, sitne je građe, crne kose i crnih očiju. Poslednji put je viđen u jakni plave boje sa belim šarama, sivoj trenerci i braon gumenim čizmama. Smatra se da se dečak od kuće udaljio biciklom sa psom, rase šarplaninac.

Prema nezvaničnim podacima, Vukašinov pas se vratio u selo, ali nažalost, dečaka još nema, javlja portal "Trebinje.info".

Potraga za nestalim dečakom nastavlja se i tokom noći, potvrđeno je iz nevesinjske Civilne zaštite. Ukoliko ni noćas ne bude rezultata, za sutra je planirana još šira akcija traženja u koju će biti uključeni i dronovi Republičke uprave Civilne zaštite i Helikopterskog servisa RS.

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nnnn

    26. mart 2021 | 20:56

    Boze dragi pomozi

  • Bykobap

    26. mart 2021 | 20:47

    Nadam se da mails ziv i zdrav!!! sarplaninac je jako verkan pas nece ostaviti dete ...

  • Zlatibor

    26. mart 2021 | 22:18

    Daj bože da ga nadju Mnogo se rastuzim kad vidim da je dete nestalo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA