Velika prognoza za ceo region: Pred nama je i pravo prolećno vreme, a kada će pogoršanje?

Najtoplije će biti na zapadu i jugozapadu gde će se maksimumi narednih dana kretati oko 20 stepeni, dok će na istoku biti malo svežije uz maksimume oko 14 stepeni Celzijusa, navodi meteorolog Marko Čubrilo

  • 0
japan, cvece, prolece, procvetalo drvece MOZDA JORGOVAN Foto: Pixabay

Narednih dana pretežno sunčano i toplo, posebno na zapadu regiona. U petak krajem dana prolazno pogoršanje i zahlađenje. Posle 4. aprila ponovo vrlo toplo. Narednih dana vremenske prilike biće pod dominacijom anticiklona tako da će preovlađivati pretežno sunčano i prijatno toplo vreme, navodi na svom Fejsbuk profilu meteorolog Marko Čubrilo.

- Najtoplije će biti na zapadu i jugozapadu gde će se maksimumi narednih dana kretati oko 20 stepeni Celzijusa, dok će na istoku biti malo svežije uz maksimume oko 14 stepeni Celzijusa. U drugom delu nedelje, posebno u petak svugde toplo uz maksimume od 17 do 23 stepena Celzijusa. Jutra će biti sveža uz minimume od 0 do 6 stepeni Celzijusa - navodi Čubrilo.

U petak tokom dana povećanje oblačnosti uz moguću pojavu lokalnih pluskova, ponegde i grmljavine, dok se u petak uveče prvo na severozapadu, a u toku noći ka suboti i nad ostalim predelima očekuje premeštanje hladnog fronta koji će doneti okretanje vetra na severozapadni smer, prolaznu kišu i zahlađenje.

Kako navodi Čubrilo, u subotu će biti oblačno i svežije, uz dnevni maksimum od 9 do 15 stepeni. Na severu još ujutro ponegde slaba kiša, dok će nad središnjim predelima prvi deo dana biti kišovit, a u predelima preko 900 metara nadmorske visine biće snega. Posle podne svugde prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

U nedelju posle hladnog jutra tokom dana malo do umereno oblačno, suvo i malo toplije uz dnevni maksimum od 10 do 18 stepeni Celzijusa.

- Od naredne nedelje sa razvijanjem ciklona nad zapadnom Evropom koji će ka ovom delu kontinenta povući veću količinu hladnog i vlažnog vazduha, polarnog porekla, ka nama će u toplom sektoru tog ciklona početi priticanje osetno tolijeg vazduha iz severne Afrike te će već oko 6. aprila maksimumi ponegde biti i preko 23 stepena Celzijusa uz jak južni vetar - navodi Čubrilo.

Pred građanima regiona je prava prolećna nedelja uz prijatne dnevne temperature, pretežno sunčano vreme uz nešto više oblaka na istoku regiona, dok oko 2. aprila sledi prolazno pogoršanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA