Novi detalji slučaja Davida Dragičevića: Saslušan osumnjičeni za uništavanje dokaza

Đ. R. je navodno rekao A. K. da iz memorije računara, koji je služio za memorisanje video zapisa nadzornih kamera objekta servisa motornih vozila „MK“, obriše frejmove snimka kojim je zabeleženo kretanje Davida Dragičevića

  • 4
David Dragičević Foto: Facebook

Đ. R. iz Banjaluke saslušan je juče u tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično delo sprečavanje dokazivanja u slučaju ubistva Davida Dragičevića, javljaju tamošnji mediji.

Dragan Stupar, advokat Đ. R, kratko je potvrdio za Srpskainfo da je njegov branjenik saslušan, ali nije želeo otkrivati detaljnije informacije o saslušanju.

David Dragicevic, spomenik Foto: Twiteer/Davor Dragičević

- Đ. R. je dao detaljnu izjavu na okolnosti od 18. marta 2018. zaključno sa 25. martom 2018. godine - naveo je advokat Stupar.

Portal Srpskainfo saznaje da je tokom višečasovnog saslušanja u banjalučkom tužilaštvu  Đ.R. detaljno opisao šta je radio u "kritično" vreme, kao i sa kojim inspektorima Policijske uprave Banjaluka je komunicirao.

Kako navodi ovaj medij, Đ. R. je osumnjičen da je 25. marta 2018. godine u Ulici Velibora Janjetovića Janje, u objektu servisnih motornih vozila "MK" u vlasništvu Ž. K. i M. D, u nameri da spreči i oteža dokazivanje činjenice kretanja Davida Dragičevića u Ulici Velibora Janjetovića Janje 18. marta 2018. godine, rekao je navodno A. K. da iz memorije računara, koji je služio za memorisanje video zapisa nadzornih kamera objekta servisa motornih vozila „MK“, obriše frejmove snimka kojim je zabeleženo kretanje Davida Dragičevića navedenog dana.

- Nakon toga je A. K. istog dana u servisu „MK“ iz memorije računara „Max data“, koji je služio za memorisanje video zapisa nadzornih kamera objekta servisa „MK“, obrisao frejmove video-zapisa za dan 18. mart 2018. godine - navode iz banjalučkog tužilaštva.

Pored saslušanja, Đ. R. je tužilaštvu dostavio i brojne materijalne dokaze, odnosno vajber prepiske s banjalučkim inspektorima.

Banjalučko tužilaštvo je u međuvremenu utvrdilo da je mladić iz Banjaluke, David Dragičević, ubijen, ali do danas niko nije procesuiran zbog ovog teškog krivičnog dela.

Video: Teški uzdasi i plač majke na ekshumaciji tela Davida Dragičevića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA