≫ 

Nikol je imala šansu, ubila ju je država: Region ogorčen zbog preminule devojčice

Organi idu u Austriju i Mađarsku

  • 0
Preminula devojčica Printskrin: Facebook/Andrea Latinović

Smrt devojčice iz Nove Gradiške koju je do smrti batinala majka šokirala je Hrvatsku, gde se svi slažu da je zakazao sistem, kao i mnogo puta do sada.

Na katolički Uskrs devojčica je preminula od teških povreda glave zadobijenih od udaraca majke.

Pošto je devojčica preminula, Goran Roić, direktor zagrebačke Klaićeve bolnice u Zagrebu, gde je dete preneto iz Nove Gradiške, novinarima je rekao da je priroda zadobijenih povreda bila preteška. Njeni organi biće donirani.

- Kad je već takva situacija, ti organi će u nekim kriterijumima spasti neke druge živote - rekao je Roić, prenose regionalni mediji.

Pocedura doniranja organa bila je uspešna. Roić je rekao da, s obzirom na to da je Hrvatska članica "Eurotransplanta", organi idu u Austriju i Mađarsku.

Devojčica, koja je imala samo dve i po godine vraćena je biološkim roditeljima iz porodice koja je prihvatila. Ali, otac i majka, uprkos tome što su bili u sistemu socijalne zaštite, maltretirali su je, tukli i zanemarivali i ostalu decu koju su u međuvremenu dobili

Stručnjaci tvrde da je sistem socijalne zaštite u Hrvatskoj zapušten, da su socijalni radnici preopterećeni, jer je čak 50 odsto više dece u domovima i pod monitoringom u odnosu na ranije godine.

Dok hrvatska javnost traži reformu sistema socijalne zaštite, podseća se na nedavni slučaj kada je otac u Puli bacio decu sa balkona, a mlada majka ubila svoje dete. No, i tada se tražila reforma socijalnog sistema, ali se ništa nije dogodilo.

Mediji zato pišu da je Nikol imala šansu koju je država ubila. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA