≫ 

Na protestu u Sarajevu upadljiv transparent sa porukom zahvalnosti Srbiji

Ispred Parlamenta BiH bilo je blizu hiljadu građana. Uz zvuke sirena iz automobila grupa građana drala je parole protiv federalne i državne vlasti i tražila njihovu odgovornost zbog nenabavke vakcina protiv koronavirusa

  • 7
Transparent, Sarajevo, Bujrum Srbijanci Foto: Klix.ba/T. S.

U protestu građana u Sarajevu protiv političara koje smatraju odgovornim za nenabavku vakcina učestvuje i veliki broj automobila, na nekima su transparenti, kao što je "Bujrum Srbijanci na hurme", a mnogo je onih koji imaju istaknute zastve.

Transparent posvećen Srbiji predstavlja zahvalnost Sarajlija i građana BiH zbog nedavne vakcinacije u Beogradu. Oni koji su se okupili pešice nose jednoobrazne žuto-crne transparente na kojima piše, "Vakcine? Vakcine!", "Fadile, tvoj humor ubija", "Nek sjaše i Kurta i Murta", "Država nam je mesto zločina", piše Klix.ba

Na listi zahteva organizatora nalazili su se i smena starog i imenovanje novog saziva Veća ministara BiH i Vlade FBiH, koja ima rok od 14 dana da izađe s jasnim i realnim planom za upravljanje krizom i borbu protiv pandemije koronavirusa i hitno uvođenje PCR testova za sve koji ulaze u BiH.

Za ispunjenje ovih zahteva postavljen je rok od sedam dana, dakle do 13. aprila 2021. godine, jer svaki dan je, kako navode, kockanje sa životima građana.

Oko 11 časova počelo je okupljanje građana i aktivista na platou ispred Železničke stanice koji su išli pešaka, a kojima je naloženo da moraju da poštuju sve epidemiološke mere.

Organizatori su pozvali sve građane da izađu na ulice i pokažu da su nezadovoljni. Kako kažu nezadovoljstvo se ne može iskazati sedenjem u kući.

Ispred Parlamenta BiH bilo je okupljeno blizu hiljadu građana. Uz zvuke sirena iz automobila grupa građana držala je parole protiv federalne i državne vlasti i tražili su njihovu odgovornost zbog nenabavke vakcina protiv koronavirusa.

Jedna od poruka je i "Svi na ulice, dižemo gu.... jer svet je u nama, ne u kulama. Svi na ulice, nek padnu ubice!". Na transparentima su i zahtevi protestanata, kao i poruke:"Igrate se države? Game over" i "Za vaših 2.197 (ne)radnih dana život je izgubilo 6.777 naših građana i građanki. Spavate li mirno?".

(Telegraf.rs/Foto: Klix)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jea

    6. april 2021 | 14:08

    Draga braco Srbi,valjda ste konacno naucili da njima ne treba verovati ni kad poklone donose...u svim ratovima su bili protiv Srba, uz neprijatelja i okupatore!!!

  • Sarajevo u ❤

    6. april 2021 | 16:20

    Stizeeeeem uskoroooo! 😊

  • mili

    6. april 2021 | 17:23

    Nije posteno takvi komentari jos daju neki pluseve.Braco Srbi mi se distanciramo od takvih komentara koji ne lice na moj narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA