≫ 

Crnogorac uhvaćen sa 260 kg marihuane: Droga sakrivena u posebnom bunkeru u kamionu

On je uhapšen na graničnom prelazu Vraćenovići - Deleuša u sklopu akcije koja ima za cilj presecanje rute krijumčarenja narkotika preko teritorije Crne Gore ka zemljama regiona i Zapadne Evrope

  • 3
Granični prelaz Vraćenovići - Deleuša Uprava policije zaplena zaplijenjeno 260 kilograma marihuane Foto: Uprava policije Crne Gore

Na zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići - Deleuša sinoć je realizovana policijska akcija Odseka za borbu protiv krijumčarenja droge u Sektoru za borbu protiv kriminala, sprovođena u periodu od više meseci kroz razmenu podataka sa međunarodnim partnerima, u cilju presecanja rute krijumčarenja narkotika preko teritorije Crne Gore ka Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj i dalje ka zemljama Zapadne Evrope.

U akciji su učestvovali i pripadnici Sektora granične policije, službenici Centra bezbednosti Nikšić, kao i službenici Uprave carina Crne Gore - Sektora za carinsku bezbednost i kontrolu.

Na graničnom prelazu Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore ka Bosni i Hercegovini, zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo "Volvo" kojim je upravljao B.G. (37) iz Podgorice.

Detaljnim pregledom kamiona, u posebno izrađenom "bunkeru" u priključnom vozilu, pronađeno je i oduzeto oko 260 kilograma opojne droge marihuana, koja je bila upakovana u 45 većih pakovanja.

Granični prelaz Vraćenovići - Deleuša Uprava policije zaplena zaplijenjeno 260 kilograma marihuane Foto: Uprava policije Crne Gore

U kamionu nije bilo legalne robe namenjene za izvoz, već je kao prazan trebao da napusti teritoriju Crne Gore, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kriminalistička obrada koju je policija sprovela upućuje na sumnju da je opojna droga bila namenjena daljem krijumčarenju ka jednoj od zemalja Zapadne Evrope.

O ovom događaju je odmah obavešten nadležni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.G. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Odsek za borbu protiv krijumčarenja droge u Sektoru za borbu protiv kriminala u kontinuitetu sprovodi akcije na presecanju krijumčarskih kanala koji vode preko teritorije Crne Gore ka zemljama regiona i Zapadne Evrope, kojima je, samo u toku 2020. godine, sprečeno krijumčarenje više od 2 i po tone opojne droge marihuana i 12 kilograma opojne droge heroin, dok je od početka ove godine, u četiri policijske akcije zaplenjeno više od 1 tone opojne droge marihuana.

Akcije se realizuju u saradnji sa partnerskim službama, kao što je Uprava carina Crne Gore, i srodnim službama na međunarodnom nivou.

Video: Uhvatili ih sa ogromnom količinom droge na primopredaji: Pala još jedna grupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Чеки

    10. april 2021 | 12:11

    Милови финансијери не мирују.

  • Ja

    10. april 2021 | 13:24

    Marihuana nije droga shvatite to vec jednom! Priroda nam je dala tu lekovitu biljku mnogo ranije nego sto mi bili svesni naseg postojanja...

  • Toni

    11. april 2021 | 01:07

    Pa sigurno neće biti uhvaćen s torbom u kojoj je alat da ide da radi nešto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA