≫ 

U toku potraga za devojčicom nestalom kod Kotora, stotine je traže: Sva deca se vratila, samo ona ne

U potragu za devojčicom uključeni su vatrogasci iz Kotora i Tivta, kao i dobrovoljci, lovci i obični građani

  • 9
Nestala devojčica Kjara BLUR

Foto: Facebook/Alek Vukovic

U Crnoj Gori i dalje tragaju za osmogodišnjom devojčicom, koja je juče nestala na području KotoraDevojčica se navodno, nije predveče vratila kući, dok su to učinila sva druga lokalna deca sa kojima se ona igrala. Njeni roditelji su prvo sami pokušali da je pronađu, a kada u tome nisu uspeli, pozvali su policiju i vatrogasce.

Potraga se odvija na području Kavča. Devojčicu traži par stotina ljudi - vatrogasaca iz Kotora i Tivta, dobrovoljaca, lovci i obični građani koji se masovno javljaju da pomognu.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Kotora Maksim Mandić koji koordinira akcijom, kazao je da se očekuje i dolazak pasa-tragača Uprave policije Crne Gore.

U potragu su uključeni i pripadnici javnih službi Tivta i Kotora a pretražuje se čitav jugoistočni reon brda Vrmac, kao i Tivatsko polje prema Lovanji, Gradiošnici i Radanovićima.

U trgovinama i na benzinskim pumpama u ovom delu Tivta i Kotora jutros su deljeni višejezični plakati sa fotografijom devojčice i pozivom svima da pomognu u pronalaženju devojčice. Prema rečima Mandića, Uprava pomorske sigurnosti je učesnicima akcije traganja za devojčicom na raspolaganje stavila i specijalne termovizijske kamere koje "vide" u mraku i kroz šumski gustiš detektujući toplotu koju emituje ljudsko telo.

Mandić je kazao da ukoliko potraga do večeras ne urodi plodom, u nju će biti uključeni i pripadnici Vojske Crne Gore a možda i pomoć specijalnih timova iz inostranstva, a kakva je već ponuđena iz Hrvatske.

Devojčica je u ponedeljak predveče poslednji put viđena kod prostorija MZ Kavač, otkada joj se gubi svaki trag. Potraga za njom je trajala sve do 2 sata iza ponoći i nastavljena je jutros u zoru.

Kako piše Kotor TV, devojčica govori engleski jezik.

- Molimo građane da ukoliko primete dete slično opisu kontaktiraju policiju na broj 122 ili vatrogasce na broj 123 - prenosi Kotor TV.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA