≫ 

Srećan kraj drame: Pronađena mala Ruskinja u Kotoru

"Vijestima" je rečeno da je devojčica iscrpljena

  • 19
Nestala devojčica Kjara BLUR

Foto: Facebook/Alek Vukovic

Nestala devojčica (7) iz Rusije, za kojom se tragalo od sinoć pronađena je živa i zdrava, javljaju crnogorski mediji.

"Vijestima" je rečeno da je devojčica iscrpljena i da je prebačena u bolnicu na lekarski pregled.

U akciji potrage i spasavanja učestvuju vatrogasci iz Kotora, Tivta, Herceg Novog i Budve, kao i pripadnici DVD Perast, Krtoli, Boka, Bijela, Tivat i Luštica, pripadnici komunalnih policija i inspekcija Kotora i Tivta.

Pored njih, u potrazi su učestvovali pripadnici Uprave policije, specijalne jedinice sa psim tragačima, jedinice granične policije sa termovizijskom opremom, a posle podne je angažovano i 11 pripadnika Mornarice VCG sa dva terenska vozila i medicinskim timom.

- Ogroman broj građana je dalo nemerljiv doprinos ovoj akciji i ovim putem im se zahvaljujemo -  saopštili su iz operativnog štaba.

Prema rečima komandira Službe zaštite i spasavanja Kotora Maksima Mandića, koji je koordinirao akcijom, Uprava pomorske sigurnosti je učesnicima akcije traganja za devojčicom na raspolaganje stavila i specijalne termovizijske kamere koje "vide" u mraku i kroz šumski gustiš detektujući toplotu koju emituje ljudsko telo.

Za devojčicom kojoj se od ponedeljka predveče kada je poslednji put viđena kod prostorija MZ Kavač, gubio svaki trag, tragali su i profesionalni i dobrovoljni vatrogasci iz Kotora i Tivta i više desetina građana.

Potraga je za volontere i građane bila obustavljena u noći između ponedeljka i utorka oko dva sata i nastavljena je jutros na zoru, ali je otežava jaka kiša koja satima padala u Boki.

Ipak, tokom cele noći za devojčicom su na terenu tragali profesionalni vatrogasci i druga adekvatno obučena lica.

Devojčica se navodno, nije predveče vratila kući, dok su to učinila sva druga lokalna deca sa kojima se ona igrala. Njeni roditelji su je prvo pokušali sami da je pronađu. Pošto nisu uspeli, odlučili su da pozovu policiju i vatrogasce.

Pripadnici Službe zaštite Tivta poziv su dobili sinoć oko 20 časova od kada su se pridružili kolegama iz Kotora u akciji pretrage terena u Kavču.

Na terenu su bili i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava "Krtoli", "Tivat" i "Boka".

Video: Dolazak Hitne pomoći sa spasenom devojčicom i roditeljima u KC Niš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    13. april 2021 | 18:15

    HVALA TI BOZE !

  • DukaTenja

    13. april 2021 | 19:56

    Bogu hvala da je sve u redu. Uprpali se otmicari posto se digla cela CG na noge. Tako treba kod svakog nestanka ljudskog bica, a pogotovo kada su deca u pitanju.

  • rade

    13. april 2021 | 18:33

    Bogu hvala, samo mi nije jasno zašto negde piše da je dete državljanij Južnoafričke republike, a negde Rusije, to su države na dva kraja sveta jedna od druge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA