≫ 

Dodik: "Radiću na mirnom razlazu u BiH"

Dodik je to rekao povodom jučerašnje izjave Komšića da je slovenački predsednik Borut Pahor tokom nedavnog boravka u Sarajevu pitao članove Predsedništva BiH da li je moguć miran razlaz u BiH

  • 0
posebna sednica Narodne skupstine Republike Srpske u Banjaluci

Foto: ATA images

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da za razliku od druga dva člana, Šefika Džaferovića i Željka Komšića, misli da je mirni razlaz u BiH moguć.

Dodik je odbacio mogućnost ratovanja zbog razlaza i istakao da će raditi na tome da se to dogodi mirnim putem.

- Kome je do rata, kome komanduje Komšić? Kojoj vojsci je on general? Oni se još hvale kako su za rat. Ja odbacujem reč rat - rekao je Dodik na vanarednoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Dodik je to rekao povodom jučerašnje izjave Komšića da je slovenački predsednik Borut Pahor tokom nedavnog boravka u Sarajevu pitao članove Predsedništva BiH da li je moguć miran razlaz u BiH, prenosi Tanjug.

Komšić je rekao da su se on i Džaferović tada izjasnili da to nije moguće, a da je Dodik rekao suprotno.

- Opcija o mirnom razlazu je jedna od i o njoj se može pričati. Dok ja sedim ovde neću dopustiti da dođe do mogućnosti rata, pa ni za RS, ali ću raditi da dođe do mogućnosti mirnog razlaza - naveo je Dodik.

Video: Dodik: Hoćemo naš status predviđen Dejtonskim sporazumom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA