Pola tone kokaina zaplenjeno u luci u Hrvatskoj: Droga stigla u kontejneru banana

Ovo je treća akcija u kojoj je razbijen lanac krijumčara kokaina koji iz zemalja Južne Amerike brodovima dolazi u Luku Ploče

  • 2
Zaplena kokaina Ilustracija, Foto: MUP Srbije

U Luci Ploče u Hrvatskoj, nedaleko od Dubrovnika, zaplenjeno je rekordnih oko 500 kilograma kokaina koji je dopremljen u kontejneru banana iz Južne Amerike, a zaplenjen je još prošle nedelje, ali policija s tom informacijom nije dosad izlazila u javnost.

Niko nije preuzeo kokain, pa za razliku od prethodnih slučajeva, nije još bilo hapšenja, navodi Jutarnji list.

Kokain su otkrili carinci prilikom redovne kontrole kontejnera.

Za sutra u 14 sati u Dubrovačko-neretvanskoj policijskoj upravi sazvana je konferencija za novinare na kojoj će biti objavljeni detalji ove akcije.

Ovo je treća akcija u kojoj je razbijen lanac krijumčara kokaina koji iz zemalja Južne Amerike brodovima dolazi u Luku Ploče, prenosi Tanjug.

Niko iz prethodnih zaplena u Pločama ne povezuje se s ovom najnovijom.

Jutarnji list navodi da su verovatno, osim dubrovačke policije i Odeljenja za droge MUP-a Hrvatske, u ovu akciju bile uključene i neke svetske poznate agencije za suzbijanje trgovine narkoticima, poput američke DEA, koja ima i regionalnu kancelariju u ambasadi SAD u Zagrebu i koja osim Hrvatske pokriva i ceo region.

Video: Srbi, članovi Balkanskog kartela, uhapšeni u Španiji sa pola tona kokaina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mali

    13. april 2021 | 23:37

    Milicijo daj malo droge😘

  • TOLE

    14. april 2021 | 11:53

    Godinama policija u ex Yugi zaplijeni hrpe droge al javnost nikad nevidi gdje ona posle zavrsi, u modernom svijetu prikazu javnosti kad je spale u pecima, a kod nas?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA