Abazović: "Ne postoji raskol unutar vladajuće koalicije u CG"

Na pitanje da li Vlada Crne Gore ima zajednički stav po pitanju Srebrenice, Abazović kaže da ima zajednički stav

  • 4
Dritan Abazović Printskrin: Youtube/Crno na bijelo

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović tvrdi da ne postoji raskol unutar vladajuće koalicije u Crnoj Gori i ocenjuje da je ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić svojom izjavom o Srebrenici "napravio prekršaj", a da je do premijera Zdravka Krivokapića bilo "kako to vrednovati i u kojoj meri".

- On je doneo odluku i sad treba da vidimo kakve će ta odluka imati implikacije ukupno na odraz politicke većine - rekao je Abazović za N1.

Dodao je da razume da opozicija potencira teme koje, kako kaže, nije mogla da završi u svom mandatu, te objašnjava da to čini kako bi unela razdor, a sa ciljem zaštite svog kapitala.

- Ali to je morao da razume i ministar pravde Vladimir Leposavić - rekao je Abazović.

Na pitanje da li Vlada Crne Gore ima zajednički stav po pitanju Srebrenice, Abazović kaže da ima zajednički stav, a to je da svi moraju da poštuju odluke međunarodnih sudova, prenosi Tanjug.

- I ne samo međunarodnih sudova nego i svih onih odluka koje su na direktan ili indirektan način imale veze sa našom zemljom, prošle kroz naše institucije… - rekao je Abazović.

Krivokapić traži opoziv ministra Leposavića, koji je u parlamentu na pitanje poslanika DPS, da li priznaje genocid u Srebrenici, odgovorio da je spreman da prizna da se u toj opšti dogodio zločin genocida kada se, kako je rekao, nedvosmisleno utvrdi.

Video: Abazović podržao Krivokapića: Taj predlog je apsolutno prihvatljiv za koaliciju Crno na bijelo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savo, potomak Radosave i Sulejmana

    14. april 2021 | 19:30

    Svaka čast Abazoviću! Preveo si DF žedan preko vode!

  • Mišo

    15. april 2021 | 08:05

    Ma sve vam ide bajno slušate mila i dalje

  • Вита

    14. april 2021 | 20:11

    Мени само једна ствар не иде у главу: Кога Миловић суверенистички очекују током предстојеће сезоне након свега оног што су претходних дана радили на магистралним путевима? Али, ЗАИСТА, кога??? Здравље, Боже, ми у Србији ћемо ове године моћи у Грчку, чињеница не као што смо навикли, али... Албанци, како они у Албанији, тако и они на Космету имају "сопствену" обали која им је надалеко јефтинија од ЦГ... Можда једино туристе из БиХ, мада сумњам да би и они тек тако ишли... П. С. Не кажем да сличних ставова и мишљења није било ни прошле године у ово време, кад је о Литијама реч, међутим... Разлика је ипак - Пакао и Рај...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA