Snježani je korona uzela previše: Za tri dana sahranila muža, majku, brata i svekrvu

- Bili smo u Slunju kod mame i braće. Brat se loše osećao. Kao imao je grip, prehladio se, kuvaće on sebi čajeve - kaže Snježana Matić

  • 2
smrt, sahrana, kovčeg

Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Jedna žena iz Karlovca ostala je zbog korona virusa bez muža, majke, brata i svekrve, javljaju hrvatski mediji.

Kako se navodi, Snježana Matić sahranila ih je u tri dana, jedno za drugim.

- Bili smo u Slunju kod mame i braće. Brat se loše osećao. Kao imao je grip, prehladio se, kuvaće on sebi čajeve... Mi smo bili tu subotu tamo i ništa, sve je bilo okej. On je kašljucao. Kad smo došli kući treći dan, i suprug je dobio temperaturu - rekla je Snježana u razgovoru za RTL-ovu Potragu, prenosi "Index".

Prema pisanju hrvatskih medijaa, testovi na korona virus bili su pozitivni. Već u ponedeljak brat Mirko završio je u karlovačkoj bolnici, dva dana kasnije i suprug Robert. U međuvremenu se razbolela i Snježanina majka Roza. Imala je 92 godine. Nakon nje i svekrva Barbara koja je bila u osamdesetoj godini.

Suprug nije verovao u koronu

 

- Ni mama ni svekrva nikuda iz kuće nisu izlazile. U to vreme je skoro celo selo bilo zaraženo. Robert je baš imao simptome gripa. Kosti su ga bolele, imao je temperaturu, pio je lekove za skidanje temperature. Ništa nije pomoglo... On je tako teško disao, nije mogao da dođe do sobe, a da se ne zadiha. Par minuta nije mogao doći k sebi i nije verovao u koronu. Rekao je da ima grip - nastavila je Snježana.

Ipak je odlučila da zove Hitnu pomoć. Roberta su odvezli u bolnicu, tada ga je poslednji put videla. U međuvremenu su se čuli telefonom, verovala je da će preživeti. Imao je samo 53 godine. U ratu je stao na minu i ostao bez noge. Od tada je živeo s protezom, zdrav, tvrdi Snježana, nikad nije imao problema sa srcem ili pritiskom.

- Poslala sam mu naočare da može videti. Sve je išlo na bolje. Stvarno je bio šok kad su mi javili da je umro. Imam osećaj da će on sad kroz vrata doći i nešto reći - istakla je ona

Kako prenose hrvatski mediji, teško je to podnela, a onda se zaređalo. U par dana, sa istog broja, zvali su iz bolnice još tri puta.

Ne može da spava

 

- U 12 je umrla mama, uveče su mi javili za brata. U jednom danu njih dvoje i sutradan svekrva - otkrila je Snježana u Potrazi. Još uvek ne zna kako je sve to preživela. Od njihove smrti nije prošlo ni mesec dana.

Za razliku od ostatka porodice, ona se nije zarazila. Žao joj je što se od svojih najmilijih nije mogla oprostiti. Nije mogla da ih vidi ni na sahrani.

Video: Prvi lakši pacijenti sa koronom primljeni u Arenu Zagreb

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salko poturceni srbin

    15. april 2021 | 06:58

    E ovio je bas tragedija satanisti koji koronu negirate procitajte ovo.

  • TKo

    15. april 2021 | 00:39

    E to je strašno. Snježana je jaka žena i želim joj puno snage da se izbori sa ovom tragedijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA