Tri osobe fizički napale socijalne radnike u Hrvatskoj: "Otvorena je sezona lova na nas"

Podsećanja radi, hrvatsku javnost je šokirao slučaj dvoipogodišnje devojčice, koja je preminula posle nekoliko dana provedenih u bolnici u Zagrebu gde su se lekari borili za njen život

  • 0
Markov trg, hrvatska policija Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Tri socijalna radnika kaštelanskog centra napadnuta su u četvrtak popodne, a kako saznaju hrvatski mediji u splitskoj policiji, zadobili su lakše povrede prilikom izlaska na teren.

- Zatražili su lekarsku pomoć u Domu zdravlja u Kaštelima, te su im konstatovane lakše povrede - rekla je za Hinu Sanja Nazlić iz splitske policije, prenosi Index.

Ona je objasnila da se napad dogodio oko 13.30 sati i da su u službene prostorije policije privedene tri osobe. Radnici Centra napadnuti su na adresi na kojoj su obavljali svoj posao, nezvanično saznaju tamošnji mediji.

Prema nepotvrđenim informacijama, radnike su fizički napala dva muškarca i jedna žena.

- Kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica je u toku - rekla je Nazlić.

, Direktor splitskog Centra za socijalnu pomoć Ante Bjažević, u čijem sistemu deluje i kancelarija u Kaštelima, kaže da su radnici u šoku.

- Šta da vam kažem? Naši radnici su u šoku, isprepadani su. Nadam se da će svi uspešno da se oporave od ove traume, ali sad je najvažnije da niko nije teško telesno povređen i da niko nije u životnoj opasnosti. Naši ljudi samo su radili svoj posao, izašli su na teren kod klijenata i doživeli su napad - kazao je Bjažević za Večernji list.

Bjažević je za "Slobodnu Dalmaciju" prepričao još jednu neugodnu situaciju koju je iskusio upravo danas, a nije vezana za navedeni napad.

- S obzirom na celu aktuelnu situaciju u društvu i percepciju javnosti, mogu slobodno da kažem da je otvorena sezona lova na nas i da je svaki odlazak socijalnih radnika na teren postao jako riskantan. Evo, danas smo koleginica i ja imali takođe neugodnu situaciju i to na pešačkom prelazu neposredno ispred zgrade Centra kada nam je, dok smo prelazili ulicu, iz jednog sivog "Mercedesa A" muškarac vikao da smo ubice i razbojnici. Sreća da je ispred njega bio zaustavljen još jedan automobil, strah me i je i da pomislim šta bi bilo da je on bio prvi, da li bi odoleo iskušenju da ne stisne gas i pregazi nas - pita se Bjažević.

Podsećanja radi, hrvatsku javnost je šokirao slučaj dvoipogodišnje devojčice, koja je preminula posle nekoliko dana provedenih u bolnici u Zagrebu gde su se lekari borili za njen život. Naime, devojčica je posle odluke socijalnih radnika vraćena iz hraniteljske porodice biološkim roditeljima.

Devojčica je nedugo zatim primljena u bolnici u Novoj Gradiški sa teškim povredama glava i modricama po telu, te je zbog ozbiljnosti stanja prebačena na kliniku u Zagrebu, gde je i preminula.

Video: Uhapšen tokom iznude, upao u zamku policije: Spektakularno hapšenje specijalaca u Zagrebu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA