≫ 

Kanton u BiH i županija u Hrvatskoj dva mesta sa najgorom epidemiološkom slikom u Evropi

Šćulac je najavio zatvaranje svega osim prehrambenih prodavnica, ako brojke osetno ne padnu

  • 0
Zagreb, Hrvatska, koronavirus

Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Primorsko-goranska županija ima drugu najgoru epidemiološku sliku u Evropi prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, javljaju hrvatski mediji.

U petak su u toj županiji zabeležena 323 novozaražene osobe, šestoro je preminulo, a ukupno je hospitalizovano 197 ljude, navodi "Index".

Primorsko-goranska županija je druga najgora regija u Evropi na karti koja pokazuje sedmodnevnu incidenciju korona virusa. Gore je samo u hercegovačko-neretvanskom kantonu u BiH, gde je potvrđeno 1.729 novozaraženih u proteklih sedam dana, a sedmodnevna incidencija iznosi 779, što je porast od šest odsto, ističe hrvatski portal.

U Primorsko-goranskoj su u proteklih nedelju dana 2.063 novozaražena, sedmodnevna incidencija iznosi 728, što je takođe porast od šest odsto.

U protekla dve nedelje u toj županiji zabeleženo je gotovo 4.000 novozaraženih. Zbog takve situacije, Stožer te županije uveo je zatvaranje do najmanje 26. aprila. Međutim, rukovodilac tog tela Mladen Šćulac poručio je da postoji mogućnost da se pooštre mere  ako se stanje ne popravi.

Šćulac je najavio zatvaranje svega osim prehrambenih prodavnica, ako brojke osetno ne padnu.

- Nažalost, do petka nije vidljiv veliki pomak prema padu broja obolelih osoba. Razmišljali smo o tome da će brojevi padati. Pad je mali, nije velik koliko smo očekivali. Raspravljaćemo sledeće nedelje o merama  koje ćemo preduzeti. Ako broj obolelih nastavi da se povećava, razmatraćemo strože mere. To bi bilo zatvaranje svih obekata i trgovina. Te teške mere je teško izbeći, a sve to radimo u cilju zaštite zdravlja građana - istakao je Šćulac.

Video: Manji broj prijema u Areni, ali sve teže kliničke slike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA