≫ 

Napio se, pa divljao ulicama: Splićanin naleteo na drugo vozilo koje je odletelo na dedu i unuku (2)

Oboje pešaka su završili u bolnici s teškim telesnim povredama, a vozač (24) je priveden

  • 0
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/HINA/Damir Sencar

Vozač koji je u petak poslepodne automobilom oborio dedu i dvogodišnju unuku na jednoj raskrsnici u Splitu priveden je uz krivičnu prijavu zbog izazivanja saobraćajne nesreće. Kako je utvrđeno, 24-godišnjak je bio pod uticajem alkohola, a neposredno pre je već imao jednu saobraćajnu nesreću, a sa poprišta je pobegao, navodi Slobodna Dalmacija.

Nešto pre 18 sati je na raskrsnici prošao kroz crveno i udario u drugo vozilo koje je onda naletelo na 73-godišnjaka i njegovu unuku (2), saznaje se iz nezvaničnih izvora. Oboje pešaka su završili u bolnici s teškim telesnim povredama. Policija je na mestu nesreće obavila uviđaj, a 24-godišnji vozač je testiran na alkohol.

​Prema prvim informacijama, imao je oko 1,3 promila alkohola u krvi, a policajci su ubrzo otkrili da je mladi vozač imao još jednu saobraćajnu nesreću neposredno pre. Kako se saznaje, na jednom od rubnih delova grada je izazvao saobraćajnu nesreću s materijalnom štetom i otišao, a da nije ostavio podatke.

Stoga će uz krivičnu prijavu dobiti i optužni predlog za prekršaje zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima i to zbog neprilagođene brzine i napuštanja mesta nesreće. O svemu je obavešteno i Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu na kom će 24-godišnjak izneti odbranu nakon čega će se odlučiti o eventualnom istražnom zatvoru.

Video: Kineskinja sedela na sofi u svojoj prodavnici, a onda je na nju naleteo automobil

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA