≫ 

Ivan i Aleksandar su na graničnom prelazu Rača spasli sigurne smrti policajca, i to dvaput

Pripadnik granične policije BiH B. J. oko 19 časova u četvrtak skočio je s mosta u Savu na graničnom prelazu Rača, u želji da sebi oduzme život

  • 1
Skok sa mosta

Foto-ilustracija: Shutterstock

Hrabri mladići Ivan Barbarić i Aleksandar Nikolić pokazali su neverovatnu srčanost kada su, čak dva puta, skočili u hladnu reku kako bi spasili čoveka koji je sebi želeo da oduzme život.

Nakon što je u četvrtak završio sa smenom, pripadnik granične policije BiH B. J. oko 19 časova skočio je s mosta u reku Savu na graničnom prelazu Rača. U blizini su se, na redovnom zadatku - spasilačkom obezbeđivanju gradnje novog mosta na reci Savi, našli Ivan i Aleksandar, zahvaljujući čijoj reakciji i hrabrosti je čovek spasen.

- Akciju su izveli spasioci koji su čamcem dežurali u drugoj smeni. Brzo su reagovali, izveli akciju i spasili policajca - rekli su za Blic u Udruženja spasilaca na vodi Srbije.

Nesrećnog čoveka izvukli su iz vode u čamac i pomislili da mogu da odahnu, ali usledila je još jedna neverovatna scena.

- Policajac je pokušao da iskoči i iz čamca za spašavanje, ali su naši spasioci osujetili nameru da sebi oduzme život po drugi put. Prevezli su ga na bosansku obalu, odakle je kolima hitne pomoći prebačen na kliniku - kažu u Udruženju i posebno ističu ponos zbog poteza ovih momaka:

- Svi mislimo da bismo pomogli i postupili isto u ovakvim situacijima, ali jedno je da čovek kaže, a drugo da to uradi. Ponosni smo na naše momke!

Osećaj kad nekome spasite život, ne može da se poredi ni sa čim

 

Ivan i Aleksandar kažu da je to njihov posao, ali da osećaj kada se nekome spasi život ne može da se poredi ni sa čim.

- Teško je boriti se za nečiji život, ali spasiti ga - nema cenu. Situacija koja će nam svima ostati urezana, ali to je samo sastavni deo našeg posla. Drago nam je da je na kraju jedna uspešna intervencija iza nas - rekao je Ivan.

Aleksandar je uz to izrazio nadu da će se ljudima podići svest o poslu i potrebi spasilaca.

- Hladna voda, vetar, Sava... Sve to je nestalo i postalo nebitno onog trenutka kada smo počeli da se borimo za nečiji život. Mnogi olako shvataju naš posao, nadam se da ćemo ovim podići ljudima svest. Timski rad, obučenost i spremnost su nas izvukli i učinili da još jedan ljudski život nastavi da diše.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leo

    18. april 2021 | 20:25

    Žao mi je čoveka ko zna koja ga je muka naterala na taj strašan smrtni greh, ali stari kažu da ga treba pustiti da bi mu se duša odmorila. On ako je bio spreman 2X da sebi oduzme život. On će i treći put to učiniti kad ga puste sa lečenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA