Izetbegovićeva stranka traži da se protiv Dodika uvedu sankcije

Oni su pozvali PIC da, u skladu sa svojim mandatom, uvede sankcije Dodiku, koji je i predsednik najuticajnije vladajuće stranke u Republici Srpskoj i BiH

  • 12
posebna sednica Narodne skupstine Republike Srpske u Banjaluci Milorad Dodik, Foto: ATA images

Najuticajnija bošnjačka SDA pozvala je zemje članice Upravnog odbora Veća za implementaciju mira (PIC) da uvede sankcije srpskom članu i predsedavajućem BiH Miloradu Dodiku zbog, kako navode, secesionističkih pretnji.

Ta stranka smatra da je krajnje vreme da PIC prestane da uzmičei pred, kako kažu, "političkim siledžijstvom, kao i da sankcionisanjem propagatora secesionizma, spreči destabilizaciju u zemlji", javlja novinska agencija Fena.

Oni su pozvali PIC da, u skladu sa svojim mandatom, uvede sankcije Dodiku, koji je i predsednik najuticajnije vladajuće stranke u Republici Srpskoj i BiH, zbog, kako navode, secesionističkih pretnji kojim ugrožava Dejtonski mirovni sporazum.

SDA Dodika optužuje da već duži vremenski period "deluje direktno protiv stabilnosti i mira u Bosni i Hercegovini i usporava i blokira reformske procese", prenosi Tanjug.

- Njegove stalno ponavljane izjave, kojima preti secesijom Republike Srpske i rušenjem Dejtonskog mirovnog sporazuma, praćene blokadom bosansko-hercegovačkih institucija, onemogućavaju preko potrebni politički i društveni dijalog kojim bi trebalo da se ubrzaju integracijski procesi u korist svih građana i naroda u BiH - saopšteno je iz SDA.

Video: Dodik: Srbija lider u nabavci vakcina i vakcinaciji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA