U Hrvatskoj broj novoobolelih u padu, ali nema popuštanja mera: Ublažavanje moguće tek u junu

Premijer Andrej Plenković izjavio je ranije danas da je pad broja novozaraženih zabeležen u poslednje dve sedmice, u ovoj 20, a u prethodnoj 10 odsto

  • 2
Hrvatska je u velikoj meri zavisna od turizma Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić

Uprkos boljoj epidemiološkoj situaciji i padu broja novozaraženih u Hrvatskoj, direktor HZJZ Krunoslav Capak izjavio je danas da 15. maja neće biti ublažavanja mera, osim možda kozmetičkih.

- Broj novoobolelih pada, nadamo se još boljoj situaciji za nedelju dana. Mere će biti kozmetičke ili nećemo ništa popustiti 15. maja, ali onda početkom juna bi mogli ako bude bolja epidemiološka situacija- rekao je Capak za zagrebačku N1 tv.

Premijer Andrej Plenković izjavio je ranije danas da je pad broja novozaraženih zabeležen u poslednje dve sedmice, u ovoj 20, a u prethodnoj 10 odsto.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    6. maj 2021 | 14:51

    Sezona ide svi koji se turizmu raduju znaju kako su prosle godine prosli najvise spanija I italija su to osetili.

  • Mihajlo

    6. maj 2021 | 16:21

    Izgleda da je svima nalozen Jun kao rok za "popustanje" mera. Malo da ljudi predahnu a onda nova sezona gripa i "novi" kovid. Vruce-hladno... Ispiranje mozga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA