"Ubij Srbina" ponovo se orilo Vukovarom: Osveta zbog uskršnjeg privođenja?

Prema pisanju portala Novosti.hr, ti mladići su kraj krsta u Vukovaru uz baklje razvili transparent na kojem je pisalo: "Koljači i zločinci tabu su tema. Hrvate se u zatvor za uzvike sprema"

  • 4
Hrvatska policija

Hrvatska policija / Foto: Tanjug/AP

U Vukovaru se danas, na Dan pobede nad fašizmom, dogodio novi antisrpski incident, nakon što je prošle nedelje grupa navijača u Borovom Selu uzvikivala "Ubij Srbina", javljaju hrvatski mediji.

Kako je izjavio predsednik vukovarskog SDSS Srđan Kolar, kod restorana Mornar oko 11 časova grupa od oko 100 mladića obučenih u crno ponovo je uzvikivala "Ubij Srbina", a policija je reagovala.

Prema pisanju portala Novosti.hr, ti mladići su kraj krsta u Vukovaru uz baklje razvili transparent na kojem je pisalo: "Koljači i zločinci tabu su tema. Hrvate se u zatvor za uzvike sprema".

Kolar rekao je da su ga zbog ovog događaja zvali brojni građani Vukovara koji su uznemireni nakon sličnog incidenta koji se desio na pravoslavni Uskrs u Borovom Selu.

- Verujem da je do svega došlo zbog bunta jer su privedeni oni koji su prošle nedelje u Borovu skandirali slične parole - ocenio je Kolar.

Portparol Policijske uprave vukovarsko-sremske Dragoslav Živković potvrdio je da je došlo do okupljanja između 150 i 200 ljudi kod krsta u Vukovaru, da okupljanje nije bilo najavljeno, kao i da je policija kontrolisala skup.

Grupa od dvadesetak mlađih muškaraca prošla je na pravoslavni Uskrsa kroz Borovo Selo uz povike "Ubij Srbina" i "Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati", a pratila ih je policijska patrola.

Zbog tog incidenta hrvatska policija je podnela krivične prijave protiv 14 osoba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    9. maj 2021 | 20:24

    Мржња је тешка болест .Јошје горе што их је много , много болесних.Њихова болест траје вековима .то се још теже лечи .Драги Боже помози им да се излече .Живела Србија!

  • Zoki

    9. maj 2021 | 21:42

    Napacen i zaostao narod.

  • Jea

    10. maj 2021 | 00:36

    Ajdeee...mene bi cudilo da oni navijaju za 'susjede' kao vecina mazohista u nasoj Srbiji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA