≫ 

Vrhovni sud potvrdio: 30 godina zatvora ocu sa Paga koji je četvoro dece bacio s balkona

Vrhovni sud potvrdio ocu, koji je bacio svojih četvoro dece s balkona, osudu na 30 godina zatvora za četiri teška ubistva u pokušaju

  • 5
Josip Rođak, Katica Rodjak Rođak, majka dece koje je otac bacio sa terase, Pag

Foto: Facebook

Vrhovni sud u Hrvatskoj doneo je presudu kojom je odbio žalbe stranaka i potvrdio prvostepenu presudu Županijskog suda u Zadru kojom je optuženi proglašen krivim za četiri krivična dela teška ubistva u pokušaju, objavljeno je na stranicama suda.

Prvostepenom presudom je ujedno opozvana uslovna osuda iz 2017. kojom je optuženi proglašen krivim zbog povrede detetovih prava i osuđen na kaznu zatvora od jedne godine uz rok proveravanja od tri  godine. Optuženi je osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora 30 godina. U kaznu je uračunato vreme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se optuženi i dalje nalazi od 28. februara 2019.

Uz kaznu je optuženom izrečena sigurnosna mera obaveznog psihijatrijskog lečenja koja će se sprovoditi u okviru zatvorskog sistema i može trajati do prestanka izvršenja kazne zatvora, prenosi Dnevnik.hr.

Otac sa Paga je proglašen krivim zbog pokušaja teškog ubistva svoje četvoro dece u dobi 3, 5, 7 i 8 godina. U jutarnjim je satima uzeo jedno po jedno dete iz kreveta u kojima su spavali. Bacio ih je s terase ispred ulaznih vrata stana s visine od gotovo pa pet metara na betonsku podlogu u dvorištu. Sve četvoro dece je telesno povređeno. Jedno je dete zadobilo teške i po život opasne povrede, a jedno dete teške povrede. Smrt dece je izbegnuta samo sticajem srećnih okolnosti.

Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra da utvrđene pojedinačne kazne zatvora za svako delo osam godina, kao i izrečena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora trideset godina, u svemu odgovaraju težini počinjenih krivičnih dela, okolnostima počinjenja dela te ličnosti samog optuženog.

Video: Majka bez obraza koristila ćerku za krađu: Zlostavljanje i manipulacija deteta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA