≫ 

Pijan oteo devojku (18), bežao policiji, izazvao težak sudar: Filmska potera u Hrvatskoj

Muškarac (41) imao 1,4 promila alkohola u krvi

  • 0
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/AP

Zadarska policija uhapsila je 41-godišnjeg hrvatskog državljaninaa osumnjičenog za otmicu 18-godišnje devojke na području Poličnika, pružanje otpora policiji, oštećenje policijskog vozila i više saobraćajnih prekršaja.

Policijska uprava zadarska saopštila je da je u ponedeljak 10. maja posle ponoći policija dobila dojavu kako je u Zemuniku Donjem 41-godišnjak protivpravno, protiv njene volje, na silu odvezao žensku osobu vozilom "volkswagen golf" bez registarskih oznaka u nepoznatom pravcu.

Odmah po dojavi policija je započela intenzivnu potragu za vozilom i osobama. Oko 2:15 časova u mestu Lovinac policijski službenici su uočili vozilo te su uz zvučne i svetlosne signale pokušali da zaustave dvozača, ali se on oglušio o naređenje i nastavio da vozi.

Prilikom bekstva vozač je udario u drugo policijsko vozilo koje se priključilo poteri. Nakon toga se zaustavio, a policijski službenici savladali su njegov otpor uz upotrebnu sredstava prisile. U vozilu 41-godišnjaka zatečena je i 18-godišnjakinja, naveli su iz PU zadarske.

Vozač je uhapšen i priveden u prostorije policije. Prilikom udara u službeno vozilo 41-godišnjak je zadobio teške telesne povrede, dok su 18-godišnjakinja i dvojica policijskih službenika lakše povređeni.

Tokom istrage, ustanovljeno je da je 41-godišnjak neregistrovanim vozilom upravljao pre sticana prava na upravljanje i u vreme izrečene mere zabrane upravljanja vozilom, pod uticajem alkohola od 1,41 promila alkohola u organizmu i nije postupao po izdanim naredbama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA