≫ 

Deca oskrnavila crkvu Svetog Vasilija Ostroškog u Tuzima?

Crkva je oskrnavljena juče, na dan Svetog Vasilija

  • 4
Sveće crkva maska žena devojka koronavirus Foto: Tanjug/AP

U selu Vranje, kod opštine Tuzi, oskrnavljena je crkva Svetog Vasilija Ostroškog, počinio su navodno deca, pa sveštenik te crkve iz tog razloga neće da podnese krivičnu prijavu, objavili su građani na društvenim mrežama.

Crkva je, prema objavama na Tviteru, oskrnavljenja juče na dan svetog Vasilija Ostroškog, velikog praznika Srpske pravoslavne crkve.

- Sinoć je kamenovana crkva svetog Vasilija u Vranju, Tuzi, dakle, na veliki praznik. Polomljeni su prozori, porušen inventar i pocepan crkveni barjak - navodi se u jednoj od objava na Tviteru.

"Istina je, desio se incident, u pitanju su deca islamske veroispovesti. Policija je upoznata sa istim", piše u retvitu i dodaje:

"Vidim da je danas u 17h najavljano neko okupljanje ispred naše crkve koje po meni samo može izazvati dodatne probleme. Razgovorom se može rešiti sve".

Deo crnogorskih medija preneo je da su ovo nedelo počinila deca starosti oko 10 godina i da je to razlog zbog kojeg sveštenik te crkve, otac Zlatko Vasić, nije hteo da podnosi krivičnu prijavu.

Video: Zdravko Krivokapić celiva mošti Sv. Vasilija na Ostrogu tokom liturgije za Lučindan

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    13. maj 2021 | 19:12

    Lijepo su ih roditelji pripremili za njihove praznike... Znate li jadnici šta činite...

  • Невена

    13. maj 2021 | 17:30

    Неваспитана дјеца ипак треба да се ако ништа оно бар укоре а постоје родитељи за то. Овакав метод је по мом мишљењу погрешан ...

  • Lepi

    13. maj 2021 | 18:35

    Nisu deca saminicijativno ovo uradili,nagovorena od starijih,sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA