≫ 

Lažni mesar izašao iz zatvora u Doboju, pa nastavio da vara ljude: Na prevaru uzeo ovna i jagnje

Iz PU Doboj su u više navrata upozoravali ljude, prvenstveno vlasnike stoke, da ne nasedaju na opasnog prevaranta, ali je prevareno desetine ovčara

  • 1
Policija, policijski automobil, svetla, rotacija Foto: Shutterstock

Samo što je izašao iz jednomesečnog pritvora pritvorske jedinice KPZ Doboj, zbog niza krivičnih dela prevare, N. D. iz Gračanice nastavio je sa svojim "delima" tamo gde je stao.

U sredu ga je policiji Policijske stanice Petrovo prijavio meštanin V. Ž. od koga je N. D. uzeo ovna i jagnje, ukupne vrednosti 420 maraka.

Po isprobanom receptu, N. D. je stoku uzeo s obećanjem da će doći kasnije i doneti novac. Kada ga nije bilo, vlasnik stoke ga je prijavio policiji, prenosi Avaz.ba.

Prema policijskim izveštajima Policijske uprave Doboj, N. D. je mesecima "operisao" po selima oko Doboja, Teslića i Petrova u kojima bi pronalazio starije i lakoverne vlasnike sitne stoke, ovaca. Predstavljao se kao mesar, koristio se imenima poznatih mesara iz Doboja i okoline i tako dobijao stoku bez plaćanja, obećavajući da će doći i doneti novac, kada stoku rasproda. Kada su prevareni stočari videli da su prevareni, slučajeve su prijavljivali policiji, pa je N. D. uhapšen.

Iz PU Doboj su u više navrata upozoravali ljude, prvenstveno vlasnike stoke, da ne nasedaju na opasnog prevaranta, ali je prevareno desetine ovčara.

Zanimljivo je da je N. D. varao ljude i izvan Gračanice, jer ga u ovom gradu poznaju, pa je za žrtve birao udaljena dobojska sela, koje su u prvih mah nasedale na njegova ubedljiva  obećanja, odnosno prevare.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA