Nadu 10 puta udario sekirom po glavi, pa prespavao u kući: Za ubistvo pomajke dobio 12 godina

Nakon što je sekirom ubio pomajku Nadu Elezović u decembru prošle godine, Egon Elezović (22) prespavao je u kući

  • 0
Sudija

Foto-ilustracija: Shutterstock

Sud u Hrvatskoj osudio je nepravosnažno Egona Elezovića (22) iz Osijeka na 12 godina zatvora jer je u decembru prošle godine sekirom ubio pomajku Nedu Elezović (55) u porodičnoj kući u Osijeku.

Suđenje Elezoviću odvijalo se bez prisustva javnosti zbog veoma okrutnog načina na koji je ubistvo počinjeno. Naime, Egon je 7. decembra nešto pre ponoći odlučio da ubije pomajku na način da ju je sekirom napao s leđa, prenosi 24sata.

Najmanje deset puta udario ju je oštricom sekire u predelu glave, vrata i leđa nanevši joj više smrtonosnih povreda.

Prema opisu povreda koje je iščitala sudija u presudi Egon je pomajci gotovo odsekao glavu i vrat. Nakon što je počinio zločin on je prespavao u toj kući i tek je idućeg dana, oko 13 sati, pozvonio na vrata komšinici i rekao da je njegova mama mrtva i da pozovu policiju.

Egona su već na početku uviđaja odveli na saslušanje u policiju i veoma brzo je otkriveno da je on počinio ubistvo.

U svojoj obrani na sudu Egon je priznao da je ubio majku, a veštak psihijatar ustanovio je kako je u vreme izvršenja dela mogao da shvati značenje svog dela i upravlja svojim postupcima, ali je bio smanjeno uračunljiv. Utvrđeno je takođe i da je Egon imao direktnu nameru da ubije pomajku.

- Kao otežavajuću okolnost sud je uzeo u obzir da je žrtva Neda Elezović usvojila Egona kada je bio mali, jer je bio bez roditelja. Primila ga je u svoju kuću, osigurala mu dom i porodicu, s njim je i živela, a on ju je nakon svega ubio. Posebno otežavajuća okolnost je brutalan način na koju je usmrtio žrtvu čime je pokazao krajnju bešćutnost i drskost - navedeno je u obrazloženju presude.

Kao olakšavajuće okolnosti uzete su činjenice da je Egon mlada osoba i da do sada nije kažnjavan. Sud mu je odredio pritvor do pravosnažnsti presude  delimično ga oslobodio troškova postupka.

Egon je iz pritvora doveden u lancima, drhtao je tokom čitanja presude, a na izlasku iz sudnice je izjavio: "Biće bolje svima, a najviše nama", iako značenje toga niko od prisutnih nije shvatio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA