≫ 

"Pilot svadba" u Zagrebu: Nije bilo mlade i mladoženje, ali zvanice su se veselile do kasno u noć

Gosti će se testirati sedam dana nakon održavanja događanja, a očekuje se da će rezultate oba testiranja objaviti Štab civilne zaštite

  • 2
Pilot svadba

Printskrin: HRT

U zagrebačkom Golf klubu Riversajd sinoć je održan drugi pilot-projekt - simulacija svadbene svečanosti s oko 130 zvanica, a sve se sprovodi u saradnji sa Kriznim štabom za borbu protiv korona virusa i Institutom za javno zdravlje.

Na ovoj simulaciji nema mladoženje i mlade, ali svi ostali elementi, od žive muzike, di-džeja do večere posluživane u više krugova, bili su identični kao na pravoj svadbenoj svečanosti.

Zabava je trajala do ranih jutarnjih sati, prenosi Index.hr.

Za razliku od prve pilot-zabave u četvrtak, na sinoćnjem okupljanju učestvovale su tri grupe gostiju - revakcinisani, testirani (dan ranije PCR testom) i osobe koje su u poslednjih šest meseci prebolele kovid-19.

Gosti će se testirati sedam dana nakon održavanja događanja, a očekuje se da će rezultate oba testiranja objaviti Štab civilne zaštite.

Povoljan ishod oba testiranja, nadaju se organizatori, biće korak prema starom normalnom životu te mogućnost za otvaranje ugostiteljstva i ostalih industrija, prenosi Hina.

Nakon vrlo uspešnog prvog pilot-projekta održanog u četvrtak, na kojem je bilo prisutno više od 80 osoba, sinoć je drugi pilot-projekt održana s ciljem da pokaže da su i svadbene svečanosti sigurne.

Video: U Zagrebu održana eksperimentalna žurka bez maski i distance

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA