≫ 

Tomašević pred drugi krug izbora za gradonačelnika Zagreba: "Pobedićemo, a da nismo prodali dušu"

Tomašević je dodao da je potreban još jedan korak za promenu, koja se, kako je naveo, već vidi i već oseća

  • 2
Hrvatska izbori

Foto: Tanjug/AP

Kandidat za gradonačelnika Zagreba iz platforme leve orijentacije "Možemo" Tomislav Tomašević, koji ubedljivo vodi u trci za lidera hrvatske prestonice, ocenio je večeras da su građani pokazali da žele promenu. Njegov protivnik lider Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, koji će najverovatnije ići u drugi krug izbora izjavio je večeras da je uveren da će se za dve nedelje slaviti gradonačelnik ili gradonačelnica Zagreba, koji neće biti ni iz kakve levo-zelene koalicije.

- Danas smo u Zagrebu napravili jedan i po od dva koraka da oslobodimo grad od korupcijske hobotnice. Potrebno je samo pola koraka da promenimo model upravljanja gradom i da uhvatimo korak s evropskim metropolama- rekao je Tomašević, koji je, prema rezultatima izbora na osnovu 95,05 odsto obrađenih biračkih mesta, osvojio 44,91 odsto glasova.

Tomasević je naveo da su "večeras građani jasno rekli da promeni".

- Glasno su rekli da kao grad Možemo! Da možemo zelenije, pravednije, transparentnije, bolje. Ovaj grad ne pripada interesnoj kliki, on pripada svima nama. Zato je Zagreb naš. Od Sesveta do Podsuseda, ostavili smo srce na terenu- rekao je Tomašević.

Tomašević je dodao da je potreban još jedan korak za promenu, koja se, kako je naveo, već vidi i već oseća, prenosi hrvatski Index.

- Imamo golemu prednost, ali nema opuštanja, pred nama je dve nedelje borbe i daćemo sve od sebe. Vodićemo i dalje pozitivnu kampanju, nećemo se služiti prljavim trikovima. Pobedićemo uzdignute glave i moći ćemo svima pogledati u oči. Pobedićemo bez da smo prodali dušu. Ovaj grad će biti bolje mesto života za sve- poručio je Tomašević.

Škoro: Slavićemo gradonačelnika koji nije iz levo-zelenih

 

Škoro, koji na osnovu 95,05 odsto obrađenih biračkih mesta ima 12,21 odsto glasova, rekao je da je njegov Domovinski pokret ostvario sve svoje ciljeve, prenosi hrvatski Index.

- Postojimo samo godinu dana, a napravili smo ogromne rezultate u tih godinu dana. Ostavili smo dve velike stranke iza nas i to nije mala stvar- naveo je Škoro koji je za sada na drugom mestu po broju osvojenih glasova, dok je na trećem kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević sa 11,29 odsto osvojenih glasova.

Škoro je istakao da njegov Domovinski pokret sada čeka drugi deo kampanje i poručio da nije od onih ljudi, koji će proglasiti pobedu.

- Kad je u pitanju Zagreb, videćemo šta će doneti noć i prebrojavanje svih listića do kraja večeri. Domovinski pokret poručuje, bez obzira na to ko pobedi - Jelena, Davor ili Miro, mi ćemo stati nasuprot levice koja želi osvojiti Grad Zagreb. Posebno ovakve levice koja je uisitinu na mahove pokazavila elemente onoga na čemu se niti Hrvatska niti Zagreb ne smeju vratiti- rekao je Škoro.

On smatra da to nije budućnost Hrvatske, niti Zagreba i "nase dece".

- Uveren sam da ćemo u drugom krugu pokazati da postoji dovoljno razuma i pameti da u argumentovanoj raspravi raskrinkamo to što se zove zeleno-leva koalicija. To nije samo zeleno i levo, to je ekstremno levo i to će biti zaustavljeno u drugom krugu, tako mi Bog pomogao. S verom u Boga i vašu pomoć, siguran sam da ćemo u dva nedelje slaviti gradonačelnika ili gradonačelnicu Grada Zagreba koja neće biti iz nikakve levo-zelene koalicije- poručio je Škoro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoks

    17. maj 2021 | 07:06

    Samo da padnu HDZ u hrvatskoj,Bakirova stranka u BiH i Milo da ode u Spuž pa da se izmire balkanski narodi jer dosta je bilo spletkaroša i ratnohuškača.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA