≫ 

Karadžić smešten u zatvor na ostrvu Vajt: Kaznu služi sa opasnim kriminalcima i serijskim ubicama

Karadžić je iz Holandije stigao ove nedelje u Veliku Britaniju, gde će služiti ostatak doživotne kazne

  • 49
Radovan Karadzic Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić prebačen je iz zatvora u Hagu u britanski zatvor na ostrvu Vajt, na jugu Engleske, koji se nalazi na 20 kilometara od Portsmuta.

Karadžić je iz Holandije stigao ove nedelje u Veliku Britaniju, gde će služiti ostatak doživotne kazne, preneo je "Dejli mejl".

On je prebačen u zatvor na ostrvu Vajt, koji je poznat po bivšem nazivu Parkhurst.

"Dejli mejl" podseća da su u tom zatvoru kazne služili izuzetno opasni kriminalci, poput londonskih blizanaca Krej (poznati po ubistvima, oružanim pljačkama, reketu...), zatim "jorkširskog trboseka" Pitera Satklifa (serijski ubica) i Jana Brejdija (poznat po ubistvima u močvari, u kojima je stradalo i silovano petoro dece starih od 10 do 17 godina).

Na optužbu Sonje Karadžić, kćerke Radovana Karadžića, da je njen otac smešten u zgradu punu kancerogenog azbesta, portparol ministarstva pravde Velike Britanije je rekao da to "nije tačno i da zatvori u Ujedinjenom Kraljevstvu ispunjavaju zdravstvene i bezbednosne standarde."

Video: Radovan Karadžić osuđen na doživotnu kaznu zatvora!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamo daleko 🇷🇸

    29. maj 2021 | 15:02

    Ja mislim da bi drzava Srbija i R. Srpska trebali hitno da reaguju i da ovog coveka prebace u daleko humaniji zatvor blize maticnoj zemlji da porodica moze posecivati cesce a ne ovako prepusten je dzelatima na milost i nemilost i moze se desiti lako da mu zivot bude ugrozen i to je jos odvojen daleko od svojih najmilijih. Uzas, kakvi smo mi to narod, kakvi smo mi to srbi, da li zasluzuje on ovakvu sudbinu? Cak bi se trebali boriti da bude oslobodjen i pusten na slobodu, vec je dovoljno dugo i nepravedno osudjen. Podrska za bivseg predsednika i za generala Ratka Mladica(plasim se da i njega ovako ne posalju kao i Radovana) Ustani Srbijo!

  • Jovan

    29. maj 2021 | 15:02

    Radovane, veliki si. Današnji naraštaji nisu ni svesni ko si ti bio i ostao. Ove koji danas uživaju i troše i žive slobodno neka bude stid i sram. Ima onaj odozgo i vidi sve. Živeo predsjedniče naš. Hvala ti za sve!!!

  • Nikšićanin

    29. maj 2021 | 14:49

    Neka ti je Bog u pomoć sokole naš. Izdajice neka stigne kazna. Srpski narod će te slaviti dovijeka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA