Osumnjičeni za ubistvo mladog profesora iz Varaždina: "Nisam ga tukao toliko da bi mogao da umre"

Četvoro njih pretuklo je na smrt Nina Čengića (35), a zatim su ga prekrili kartonima, kako bi manje bio uočljiv policiji

  • 0
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/HINA/Damir Sencar

Ubistvo mladog profesora Nina Čengića (35) u Varaždinu šokiralo je hrvatsku javnost. Pretučen je do smrti i ostavljen na igralištu prekriven kartonima. Za njegovu smrt osumnjičeni su jedna žena i trojica muškarca, pri čemu su dvoje od njih brat i sestra.

Kod osumnjičene 24-godišnjakinje pronađeni su pištolj i skoro 300 komada municije različitog kalibra.

Telegramovi izvori potvrđuju da su svi uhapšeni priznali da su učestvovali u napadu na Čengića. Negiraju, međutim, ubistvo, odnosno tvrde da nisu nameravali da ga ubiju.

Nakon što ih je policija predala tužilaštvu, samo je prvoosumnjičeni Ivor V. izneo obranu u prisustvu advokata. I u tom iskazu priznao je da je tukao profesora koji ih je ranije tokom večeri pijan provocirao u klubu. Ali, nije želeo da prizna da je u napadu koristio drvenu palicu. Kaže da ni nema palicu.

U svom iskazu je još uveravao i kako udarci koje je on zadao Čengiću nisu bili toliko jaki da bi doveli do smrtnog ishoda.

Ostalo troje osumnjičenih, posle priznanja u policiji, na ispitivanju su odlučili da se, saznaje nezvanično Telegram, brane ćutanjem.

Advokat: Nisu bili svesni posledica

Četvoro osumnjičenih terete se da su zajedno počinili krivično delo ubistvo, a 24-godišnjakinja se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.

- Sukob je počeo unutar tog prostora određenim provociranjem, posle čega je oštećeni sklonjen napolje, a onda je to eskaliralo posle odlaska policije - rekao je RTL-u advokat prvoosumnjičenog Zoran Vidović.

On negira da su njegov klijent i troje drugih profesora tukli palicom i katancem za bicikl.

- Bili su svesni da je izgubio svest, ali ne i da su nastupile posledice, a pogotovo ne takve vrste kakva se, nažalost, dogodila - rekao je Vidović i odgovorio na pitanje zašto nisu pozvali Hitnu pomoć kada su videli da čovek leži.

- Smatrali su da je to trenutan gubitak svesti i da će se oporaviti. Odnosno, bio je očigledno i pod uticajem alkohola pa su, mislili da će se dovesti u takvo stanje da će moći sam da ode kući - objasnio je Vidović.

Advokat Vidović rekao je da je napadačima žao, a na pitanje da li su priznali delo, odgovara: "Ne mogu da kažem baš da je priznato delo u tom smislu, nego samo nanošenje određenih udaraca. Još nije utvrđeno od kojih udaraca, čijih i na koji način je došlo do takvih posledica."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA