≫ 

Muškarac napao dečaka u Vukovaru: Zadao mu udarce u glavu i telo zbog maske sa hrvatskim obeležjima

Napadač je uhapšen, a pripadnik je vukovarskih Grobara, navijača Partizana. On je od ranije poznat policiji kao počinitelj napada, ali i oštećeni u sukobima hrvatskih i srpskih navijačkih grupa u Vukovaru

  • 8
Tuca u skoli, vrsnjacko nasilje

Foto-ilustracija: Shutterstock

Novi nacionalno motivisani napad dogodio se u ponedeljak u Vukovaru, a ovog puta je meta bio 13-godišnji dečak.

Muškarac (30) je fizički napao dečaka oko 7.30 sati u Ulici dr Ante Starčevića u Borovu naselju. On ga je udario rukom u glavu i nogom u telo.

Dečak je lekarsku pomoć zatražio u vukovarskoj bolnici, gde je utvrđeno da su mu nanete lakše povrede, piše Index.hr.

Njegov napadač je uhapšen, a pripadnik je vukovarskih Grobara, navijača Partizana. On je od ranije poznat policiji kao počinitelj napada, ali i oštećeni u sukobima hrvatskih i srpskih navijačkih grupa u Vukovaru.

Prema nezvaničnim informacijama, on je dečaku prišao i počeo da ga udara zbog maske za lice sa hrvatskim obeležjima.

Policija je sprovela istragu, a napadač je poslat na saslušanje u državno tužilaštvo, a potom i pred sudiju zaduženog za istragu. Za njega se traži istražni zatvor.

Iz policije još čekaju na to koja će da bude kvalifikacija dela, a i to, kao i odluka o pritvoru, trebalo bi da bude poznato danas.

Policija je o svemu obavestila i Centar za socijalni rad, kao i roditelje dečaka, i obavestila ih o narednim pravnim poracija koje propisuje zakon, s obzirom na to da je žrtva napada dete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    3. jun 2021 | 06:28

    Tridesetogodisnjak napao trinaestogodisnjaka!!! Dugo ga ne treba pustiti sa robije.

  • Charly

    3. jun 2021 | 08:46

    Za svaku osudu, bez obzira tko je koje nacionalnosti. A vama svaka čast, jedini ste od srpskih medija koji pišu o tom slučaju. Da je obrnuto, bilo bi "breaking news" u svim novinama.

  • Buki

    3. jun 2021 | 08:42

    Tipican egoizam. Jedan napravi glupost, a stotine drugih nagrabuse. Tako je bilo u Kninu na pocetku rata. Kada su nalupali samare lokalnim Hrvatima Srbi su imali zastitu Mladicevih tenkova aviona, pesadije.....onda su nagrabusili Srbi gde su bili u manjini i bez zastite u Zagrebu, Osijeku, Vinkovcima, Vukovaru, Splitu, Zadru, Sibeniku.......neodgovorni ljudi ne misle na druge, samo na sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA