≫ 

Muškarcu iz Vukovara pritvor do 30 dana jer je tukao dete: Kažu da je navijač beogradskog kluba

Mediji pišu da je osumnjičeni za napad na maloletnika navijač beogradskog kluba i terete ga za krivično delo nasilničko ponašanje u vezi zločina iz mržnje

  • 6
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/AP

Pritvor do 30 dana određen je muškarcu koji se sumnjiči da je fizički napao 13-godišnjeg dečaka u Vukovaru jer je nosio masku sa obeležjima Hrvatske.

Iz PU Vukovarsko-srijemske danas su saopštili da je 30-godišnjak iz Vukovara predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave i da mu je određen istražni zatvor u trajanju od mesec dana.

Prema navodima policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela Nasilničko ponašanje u vezi zločina iz mržnje.

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 30-godišnjak 1. juna, oko 7,30 sati, u pekarici u Vukovaru, izazvan obeležijima na zaštitnoj maski koju je nosio na licu, fizički napao maloletnika usled čega je lakše povređen - navodie iz policije.

Kako je saopšteno, osumnjičeni je dečaku zadao dva udarca i to rukom u glavu i nogom u telo zbog čega mu je u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar ukazana pomoć i utvrđene lakše telesne povrede.

Navodno je povod bila zaštitna maska koju je nosio maloletnik na kojoj su bila hrvatska državna obeležja. Prema informacijama iz policije radi se o 30-godišnjaku koji je od ranije poznat policiji a navodno je pripadnik navijačke grupe „Grobari“ beogradskog Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • QQQ

    3. jun 2021 | 13:51

    Kada oni tuku i ubijaju dobijaju ordenje i zahvalnice.Evropo prokleta da si.

  • Ivan

    3. jun 2021 | 15:11

    Zamisli da u Srbiji Hrvat napadne dijete od 13 godina zato što nosi masku sa obilježjima Srbije ...

  • jovonanovo

    3. jun 2021 | 23:34

    lepo će da mu bude u zatvoru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA