≫ 

Predsednik Hrvatske komentarisao presudu Mladiću, pa pomenuo Pupavca i uputio poruku Srbiji

Milanović je, komentarišući presudu, Srbiji poručio da je "trebalo da se zaštiti od toga da najgori sinovi vašeg naroda ubijaju nevine i nenaoružane"

  • 16
Zoran Milanović Foto: Tanjug/HINA/Admir Buljubašić

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je potvrđenu presudu generalu Ratku Mladiću na doživotni zatvor, rečima da je dobro što je general u zatvoru i da tamo treba da ostane.

- Neka je on tamo, lepo mu je tamo, tamo je super - rekao je Milanović u svom maniru upitan za komentar o izrečenoj drugostepenoj presudi Mladiću .

Milanović je za Mladića rekao da je sociopata i "jedan grozan tip".

- Tu ću stati da (Milorad) Pupovac ne bi imao nešto protiv mene, ali to su činjenice. Puno stvari je tu jasno, zato je 20 godina postupka sramota i travestija. Istina je jasna. Ne treba biti nezadovoljan time što sud nije prihvatio sve što je tužilastvo navalilo na njega. Treba imati meru - rekao je hrvatski predsednik novinarima na Krku, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Dodao je da je Mladić osuđen za genocid.

- Srebrenica je bila genocid, to se dogodilo, to je bio pakleni, grozan plan da se pobije sve što je muško i što može nositi pušku. Ali i kod kvalifikacije genocida moramo biti strogi da ne bi svako mogao reći da je počinjen genocid - naveo je Milanović, koji je, prema pisanju Jutarnjeg, Srbiji poručio da je "trebalo da se zaštiti od toga da najgori sinovi vašeg naroda ubijaju nevine i nenaoružane".

Video: Darko Mladić: Novim dokazima do revizije suđenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kizo

    9. jun 2021 | 13:20

    Ti da pričaš o genocidu sram te bilo, uči svoju omladinu o genocidu u JASENOVCU.Živio DJENERAL

  • Mladic

    9. jun 2021 | 13:28

    Naj gore je kad srpske ustase komentarisu

  • QQQ

    9. jun 2021 | 15:00

    Ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti.SAČUVAJ ME BOŽE GLADI KUGE I H R V A T A.Pokrijte se vašim zverstvima i ne javljajte se narednih 500 god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA