≫ 

Pritvoren otac dečaka iz Knina koji je umro u automobilu

Otac je osumnjičen za zanemarivanje i zloupotrebu detetovih prava sa smrtnom posledicom

  • 7
Dečak spava u kolima automobilu dete Foto-ilustracija: Shutterstock

Nakon stravične tragedije u Kninu, u kojoj je život izgubio dečak (5) nakon što ga je otac zaboravio u automobilu i otišao na posao, iz policije je stiglo saopštenje povodom ovog slučaja.

U Službi kriminalističke policije, Odeljenju opšteg kriminaliteta, završeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom osumnjičenim za zanemarivanje i zloupotrebu detetovih prava sa smrtnom posledicom, izvestili su iz policije, prenosi Index.hr.

- Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 8. juna u jutarnjim satima u Kninu, neodgovornim postupanjem prema svom detetu grubo zanemario roditeljsku dužnost te time prouzrokovao njegovu smrt. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku predat pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave - stoji u saopštenju.

Da podsetimo, do tragedije je došlo juče, kada je beživotno telo deteta pronađeno u parkiranom vozilu u Kninu.

Mališanov otac, koji je profesionalni vojnik, svako jutro je vozio dete u vrtić. Kobnog dana dobio je poziv da se hitno javi u kasarnu. Zaboravio je da nije ostavio dečaka u predškolsku ustanovu. Parkirao je kola i otišao u kasarnu. Dete je ostalo u kolima.

Dečak je, najverovatnije, zaspao jer je bilo rano.

Auto je ostao prekoputa kasarne na parkingu. Otac uopšte nije ni pomislio na dete sve dok ga nije pozvala žena oko 15 časova da ga pita gde im je sin jer nije u vrtiću.

On je bio uveren da je dečaka ostavio u vrtiću, pa su čak pregledani i snimci nadzornih kamera. Kada je shvatio da dečaka nije ostavio u vrtiću, otrčao je prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svesti. Pokušao je da ga reanimira, ali dečaku više nije bilo spasa.

Oko 16 sati stigle su i hitne službe. Konstatovana je dečakova smrt, a otac je priveden u policiju.

Dečak je najverovatnije preminuo od vrućine.

Izlaganje mališana jakom suncu donosi bojazan od dobijanja sunčanice, ali i toplotnog udara koji može imati i fatalni ishod.

Pedijatar dr Ksenija Maričić kaže za Telegraf.rs da su sunčanicama i toplotnim udarima naročito izloženi mališani do pet godina starosti, jer kod njih još nije ustaljena prirodna termoregulacija.

Kninska gradska uprava donela je odluku da u četvrtak u tom gradu bude proglašen Dan žalosti.

- Doneli smo odluku, četvrtak će biti proglašen za Dan žalosti zbog jučerašnje tragedije koja nas je sve zatekla - potvrdila je zamenica gradonačelnika Knina Kristina Perić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    9. jun 2021 | 14:48

    Sta ce ovom nesrecniku ikakva robija kad je zavrsio i on sa zivotom. Ne dao bog nikome ovako nesto

  • WWW

    9. jun 2021 | 15:09

    Ima onih koji ne zaslužuju decu.Kakav mozak moraš biti da to uradiš.....

  • Fizijatar

    9. jun 2021 | 16:12

    Ko zna pod kakvim stresom je čovek bio,kad su ga hitno pozvali,pa je skroz zaboravio dete?!U mirnodopskim uslovima,vojska je preopterećena,pola ih je zaradilo neki invaliditet ili napustilo posao.Baš su naše pradede imale pripreme,pod 30kg rancem,pred solunski front!Ovi sad kad bi trebalo da krenu na tako neki zadatak,pola bi popadalo posle 10 km,od dotad zaradjenih oštećenja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA