≫ 

Sahranjen dečak (5) kog je otac zaboravio u kolima: Tragedija koja je pogodila ceo Balkan

U Kninu je proglašen Dan žalosti, zastave su spuštene na pola koplja, otkazane su sve najavljene manifestacije, a u crno je zavijen i dečji vrtić u koji je dečak išao

  • 8
Sanduk sahrana kovčeg

Foto: Pixabay.com

Na Gradskom groblju u Kninu danas u 14 sati sahranjen je petogodišnji dečak, koji je tragično preminuo od toplotnog udara, nakon što je ostao zaključan u automobilu, navodi 24sata.

Jedinica iz Četvrte gardijske brigade Knin je krenula pešice na sahranu u 13.30 sati. Na groblju su mu odali poslednju počast. Ovim činom dali su podršku kolegi - ocu dečaka.

U Kninu je juče bio proglašen Dan žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, otkazane su sve najavljene manifestacije, a u crno je zavijen i dečji vrtić u kojem mališani tuguju za svojim tragično stradalim prijateljem.

Gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić izjavio je da je Knin mali grad, a tragediju su svi shvatili kao gubitak u svojoj porodici, prenosi Index.

Podsetimo, protiv dečakovog oca, 34-godišnjeg profesionalnog vojnika rodom iz Vinkovaca, podnesena je krivična prijava jer je 8. juna u jutarnjim satima u Kninu neodgovornim postupanjem prema svom detetu grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prouzrokovao njegovu smrt.

On je u utorak oko 16.45 sati doveden u Policijsku stanicu Knin, a 15 minuta kasnije je uhapšen. Oduzeto mu je i legalno oružje koje je posedovao, a angažovan mu je i advokat po službenoj dužnosti. Nalazio se kod pritvorskog nadzornika i priveden je Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku, a u sredu poslepodne je pušten na slobodu. Prema rezultatima obdukcije, dečak je preminuo od toplotnog udara.

- Postoji osnova sumnje da osumnjičeni 34-godišnjak, 8. juna 2021. oko 8 sati u Kninu, iz nepoznatih razloga nije odvezao dete (2015.) u dečji vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu. Kada je oko 15 sati, nakon poziva supruge, otišao do automobila zatekao je dete bez svesti , pa ga je izneo iz automobila."

Kako su juče preneli hrvatski mediji, dečak je po proceni u vozilu bio od 7.50 sati do 15.15 sati.

Video: Muškarac divljao dok je sa njim bila beba u kolima: Nakon potere, bacio dete na policajce

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA