≫ 

Još nema odgovornosti za slučaj u risanskoj bolnici: Danima nije prijavljivana smrt mladića

Smrt kod mladića je nastupila tri dana nakon prijema u bolnicu, kada je podlegao povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći kod Kotora

  • 0
Mrtvo telo, leš, ubistvo, samoubistvo Foto ilustracija: Shutterstock

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru još nije utvrdilo ko je odgovoran za propust, kada u Specijalnoj bolnici za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju "Vaso Ćuković" u Risnu nadležnim organima četiri dana nije prijavljena smrt pacijenta.

- Obaveštavamo vas da je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru povodom predmetnog događaja formiran predmet, koji je u fazi izviđaja. Saslušan je veći broj lica u svojstvu svedoka. Zasad nijedno lice nema status osumnjičenog. U toku je utvrđivanje činjeničnog stanja, nakon čega će biti doneta konačna odluka u predmetu - saopštila je portparol državni tužilac Ana Marinović, javlja crnogorski Dan.

Kako je navedeno, predmet je formiran kada je utvrđeno da iz risanske bolnice danima nije prijavljiveno policiji ni nadležnom tužiocu da je preminuo J.Š. (32) iz Berana. Smrt kod mladića je nastupila tri dana nakon prijema u bolnicu, kada je podlegao povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći kod Kotora.

Vijesti su ranije navele da će internu istragu otvoriti i Ministarstvo zdravlja kako bi utvrdili zbog čega niko u bolnici "Vaso Ćuković" četiri dana nije obavestio policiju i nadležnog tužioca, a u obavezi su da to urade, da je mladić preminuo od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA