Zatvorenik preko ograde pobegao iz zatvora u Zenici: Sumnja se da je ljubav razlog

Upravniku zatvora je neshvatljivo zašto se odlučio na beg s obzirom na to da su mu preostale još četiri godine i četiri meseca zatvora

  • 5
Zatvor, ograda, žica, bekstvo iz zatvora

Foto-ilustracija: Shutterstock

Zatvorenik Nermin Ademović pobegao je sinoć iz Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Zenica, a to je za Klix.ba potvrdio direktor ovog zatvora Redžo Kahrić.

Iznenađen je Ademovićevim begom jer je bio vrlo primeren zatvorenik koji je u zeničkom zatvoru od 2010. godine zbog 16-godišnje kazne za razbojništvo i ubrzo je mogao i izaći iz zatvora.

- Uklopio se u sistem, prihvatio je uslove i pravila ponašanja. Zbog toga je prebačen u Paviljon pet gde su najbolji uslovi boravka. Tu je bio šest godina i nije pravio nikakve probleme. Zbog dobrog ponašanja je 2018. prebačen u vanjski paviljon. Tu se takođe dobro ponašao i već godinu i po je koristio vanzavodske pogodnosti. Bio je na vikendu i uvek se vraćao. Uskoro je trebao i na godišnji odmor", rekao je Kahrić.

Ademovića je opisao i kao vrednog radnika, tj. konobara.

- On je taj koji nije radio osam sati. Radio je i po 16 sati. Prihvatao je radnu obavezu, voleo je da radi. Radio je u društvenom restoranu- istakao je.

Prema rečima direktora zeničkog zatvora, zatvorenik je bio u bašti, a onda je preskočio ogradu i pobegao je.

- Sedeo je sa još jednim osuđenikom koji je kuvar. Onda je ovaj otišao da napravi jaja zatvorskom policajcu, a potom je Ademović preskočio ogradu- kazao je.

Naglasio je da su kontaktirali jednu od dve njegove sestre, koja im je rekla da se Ademović oženio devojkom iz Sarajeva.

Kahriću je neshvatljivo zašto se odlučio na beg s obzirom na to da su mu preostale još četiri godine i četiri meseca zatvora. Smatra da bi možda i ranije bio pušten iz zatvora zbog dobrog ponašanja.

- Sada mu je to sve palo u vodu ako ga uhapse. Neće više imati pogodnosti- naveo je.

Kako je kazao, na osnovu video snimaka je utvrđeno da se beg desio tačno u ponoć. Ponovio je da je iznenađen njegovim postupkom i naglasio da su iznenađeni i zatvorenici i uposlenici KPZ-a Zenica.

Uprava zatvora je odmah po saznanju da je pobegao izdali poternicu za Ademovićem. Obavešteni su svi granični prelazi, što je standardna procedura u ovakvim slučajevima, piše Avaz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    14. jun 2021 | 20:33

    Svako igra neku svoju igru u zivotu,zivot nam je pozornica a mi glumci sa te pozornice ,nasa uloga zavise od predstave koja nam je dodeljena u zivotu,hvala lepo i dovidjenja

  • Buki

    14. jun 2021 | 20:34

    Zivela ljubav, zivela sloboda.

  • Алјазеера

    14. jun 2021 | 22:05

    Па нормално,љубав за слободом

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA