≫ 

U Sloveniji osnovana posebna grupa policajaca za borbu protiv ilegalnih migranata

Grupa za sada ima 23 policajaca

  • 4
Slovenija, slovenačka policija,

Foto-ilustracija: Shutterstock

U Brežicama je danas počela da radi posebna grupa slovenačke policije za borbu protiv ilegalnih migracija, objavilo je danas slovenačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Grupa za sada ima 23 policajaca, a povećavaće se jer je predviđeno da ukupno ima 52 člana, prenela je Hina.

Govoreći povodom početka delovanja jedinice, ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs i direktor policije Anton Olaj kazali su da su za sedište izabrane Brežice, jer je na tom području najviše pokušaja ilegalnih ulazaka migranata u Sloveniju i da se do sada na tom planu nije dovoljno uradilo.

- Broj ilegalnih migranata koji se otkrivaju u Sloveniji i na takozvanoj balkanskoj trasi i dalje je na visokom nivou. Na to se odazivamo proaktivno i planiranjem mera za zaštitu granice, zbog čega smo uveli brojne organizacione, zakonske i operativne mere- kazao je Olaj, navedeno je u saopštenju slovenačkog MUP-a.

Posebna policijska jedinica sa sedištem u Brežicama ima zadatke na granici sa Hrvatskom i u unutrašnjosti, a zadužena je za prekogranični kriminalitet, nezakonite migracije, krijumčarenje oružja, ukradena vozila, municiju i drugo.

Kontrolu državne granice obavlja optoelektronskim sistemima i pregledom prevoznih sredstava elektronskim i fiberoptičkim napravama, saopštili su iz MUP-a.

Video: Migrant poginuo u minskom polju: Hrvatska policija satima izvlačila zalutale iz minskog polja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    16. jun 2021 | 06:37

    E tako se cuva drzava.Nas ovde zapisava kako ko stigne.Ne objavljuje se sta rade migranti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA