≫ 

Uhapšena Alisa Mutap, bivša devojka preminulog Dženana Memića

Ona je jedini svedok u slučaju smrti mladića Dženana

  • 3
Dženan Memić i Alisa Mutap

Foto: Facebook

Na području opština Stari Grad i Ilidža policijski službenici MUP-a KS su po nalogu Suda i Tužilaštva BiH izvršili pretrese među kojima je i kuća koju koristi Alisa Mutap, bivša devojka preminulog Dženana Memića. Ona je, kako saznaje Klix.ba, nakon toga i uhapšena.

Tokom današnjih aktivnosti u Sarajevu su uhapšene dve osobe inicijala A.R. i M.O.

Kako nezvanično saznaje Klix, A.R. je Alisa Ramić koja se devojački prezivala Mutap. Drugi uhapšeni je Muamer Ožegović koji je bio recepcionar u hotelu Kristal na Ilidži u kobnoj noći za Dženana.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS postupaju po naredbi Suda BiH i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužilaštva BiH i vrše pretrese na dve lokacije u Kantonu Sarjaevo, jedna na području Ilidže, a druga na području opštine Stari Grad s ciljem prokupljanja dokaza, rasvetljavanja i dokumentovanja krivičnih dela koja su predmet istrage Tužilaštva BiH u okviru slučaja Dženan Memić - saopšteno je iz MUP-a KS.

U poslednjih nekoliko meseci istraga o smrti Dženana dobila je na zamahu pa su već uhapšeni Alisin otac Zijad Mutap, kao i policijski službenici Hasan Dupovac i Josip Barić.

Porodica Memić sve vreme tvrdi da Alisa Mutap zna ko stoji iza Dženanovog ubistva i šta se dešavalo kobne noći, ali da krije i "glumi" amneziju.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget za Klix.ba je kazao da o detaljima ne može govoriti i da će sačekati saopštenje Tužilaštva BiH, ali da je znao da će doći i ovaj dan.

- Mogu smo reći da se radi veoma ozbiljno na ovom predmetu zahvaljujući glavnoj tužiteljki Tužilaštva BiH. Znao sam da će ovaj dan doći. Krivična prijava od pre dve godine sada daje rezultate, Drago mi je zbog porodice Memić i moram reći da se ne radujem ničijoj nesreći, ali svi moramo biti jednaki pred zakonom - dodao je Feraget.

U okviru istrage Tužilaštva BiH u predmetu stradanja Dženana Memića, pripadnici SIPA-e, Federalne uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, danas vrše pretrese na više lokacija na području Sarajeva, Zenice i Banja Luke, radi prikupljanja dokaza.

Dve osobe, čiji se prostori pretresaju, su pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, a cela istraga se sprovodi u vezi s ometanjem istrage i prikrivanjem dokaza.

Podsetimo, u ovom predmetu uhapšeni su Hasan Dupovac, nekadašnji šef Jedinice za saobraćajne istrage MUP-a KS i Zijad Mutap. Oni su osumnjičeni za organizovani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog dela.

Uhapšeni Josip Barić osumnjičen je da je počinio krivično delo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim delima protivzakonito posredovanje i pomoć učiniocu posle učinjenog krivičnog dela.

Radi se o policajcu koji je ispitujući jedinog svedoka u predmetu "Dženan Memić", a to je Dženanova devojka Alisa Mutap, u dva navrata na sasvim različit način opisao njenu izjavu, što je istragu odvelo u drugom smeru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    16. jun 2021 | 14:51

    E neka je, ako ne kaze istinu,na dozivotnu strpati.

  • Cika Velja

    16. jun 2021 | 16:20

    Napokon...! A sad poceti hapsiti one sto su je proglasili nevinom!!!

  • BosnaE

    16. jun 2021 | 16:04

    E sad da je Titov rezim,ona bi ispricala i sto zna i sto nezna za 5 minuta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA