≫ 

Krivokapić: Neću podneti ostavku na mesto premijera

Krivokapić je ocenio da je možda došlo vreme da Crna Gora bira, kako je naveo, najbolji put

  • 11
Zdravko Krivokapić

Foto: Tanjug/AP

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je večeras da neće podneti ostavku na tu funkciju i pozvao poslanike da iniciraju njegovu smenu.

Krivokapić je to rekao novinarima u holu Skupštine Crne Gore, nakon što je napustio zasedanje na kome se raspravljalo o njegovoj inicijativi za smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog njegovih stavova o Srebrenici.

On je dodao da je put jasan: "možete tražiti poverenje Vladi ili možete ići na nove izbore - prenosi RTCG.

Krivokapić je ocenio da je možda došlo vreme da Crna Gora bira, kako je naveo, najbolji put.

- Jedini put koji Crnu Goru može povesti u izvesniju budućnost je ono što rade žrtve, a to su članovi Vlade, na čijem sam ja, sticajem okolnosti, čelu", rekao je Krivokapić.

On je govoreći o inicijativi za smenu Leposavića rekao da je predložio "ono što je potpuno prirodno", a to je da traži izjašnjavanje o poverenju jednom ministru i da je po Ustavu ispoštovao proceduru.

On je kritikovao i rešenja u Ustavu, jer, kako je kazao, misli da u drugim ustavima postoji drugačiji načini rešavanja tog problema.

Na pitanje zašto nije sačekao Skupštinu za imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Krivokapić je rekao da je to uradio zato što je to još jedna opstrukcija.

Zdravko Krivokapić

Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

- Mi smo blagovremeno uputili zahtev Skupštini da dostavi svoje mišljenje - naveo je Krivokapić.

Dodao je da je direktor ANB-a čovek svih građana i da je to što ga je on predložio drugo pitanje.

- On treba da radi u interesu svih nas, ne mene kao premijera, ne bilo koje partije - poručio je Krivokapić.

Upitan zašto je Vlada dala agremane za deo ambasadora bez saglasnosti predsednika države Mila Ðukanovića, Krivokapić je rekao da su uradili sve što je do njih.

On je naveo da su dva puta obavili konsultacije, da je to stav koji nije nigde napisan i naglasio da su želeli da pokažu dobru volju.

- Da prodiskutujemo o onim kandidatima koji su po nama karijerne buduće diplomate - poručio je Krivokapić.

Poslanik i jedan od lidera vladajućeg Demokratskog fronta Milan Knežević u parlamentarnoj raspravi poručio je danas Krivokapiću da kakav god bio ishod sutrašnjeg glasanja o razrešenju ministra Vladimira Leposavića, on više neće biti premijer.

- Ako sutra budete sa DPS-om smenili Leposavića niste premijer, a ako ga ne budete smenili niste više premijer - rekao je Knežević.

Video: Slavlje širom Crne Gore povodom izbora nove vlade

(Telegraf/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peko

    17. jun 2021 | 07:45

    Samo se vi svađajte pa će se Milo brže vratiti na vlast nego što je otišao. A Krivokapić treba da podnese ostavku jer je izigrao većinu koja je glasala za promjene...

  • Skids

    17. jun 2021 | 07:29

    Mnogo si obećavao malo si dao

  • Portos

    17. jun 2021 | 06:27

    Ne znate vi đe udarate!Da se stisne i da se "prne" nit' je moglo, nit' će bit, a svi ste prevrtljivi ko golubovi prevrtači.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA