≫ 

Majka male Nikol: Nisam je ubila, zabila se u zid, policija me prisilila da priznam

Na konstataciju novinara da u policijskom izveštaju piše da je devojčica imala hematom na glavi, hematom na čelu, hematom na obe noge, majka za ove povrede optužuje oca dece

  • 1
Nikol Velika Gradiška

Foto: Damjan Tadic / Cropix / Profimedia

Ceo region pre dva meseca pogodio je slučaj male Nikol, devojčice iz Nove Gradiške koja je u zagrebačku bolnicu primljena sa teškim povremdama. Nekoliko dana kasnije ona je preminula, a za nanošenje povreda i teško zanemarivanje i zlostavljanje optuženi su njeni roditelji.

Majka devojčice nedavno je izašla iz pritvora, a u razgovoru za Dnevnik Nove TV ona je negirala optužbe i između ostalog navela da su je policajci prisilili da prizna zločin.

- Najmanja devojčica, mislim manja, i ova, mislim, preminula moja mala, igrale su se i naletele su na jedan autičak. Njih dvije su se igrale i ta moja, preminula malena, i jednostavno nije mogla da se zaustavi i malena ova do nje se zabila u nju i ona je pala i udarila glavom u zid. I to je bilo to. Ja sam onda uzela nju u ruke i istrčala napolje - rekla je ona na početku razgovora.

Ona dodaje da je u početku u policiji priznala krivicu, kako njena druga ćerka ne bi bila optužena, jer je u pitanju obična nezgoda.

- Ja sam, kad su me prvi dan ispitali, prvu noć sam, ja sam rekla da ja nisam ništa napravila, da nisam kriva, da joj nisam ništa uradila. Sutradan su oni meni došli i rekli da ja nešto kažem, bilo šta. Da sam izmislila priču, da sam ja nju stavila na stolicu i da sam je udarila glavom o zid. Eto tako. Da ne bi danas, sutra moja mala ova koja se igrala s njom, da ne bi nju danas, sutra zvali ubicom - rekla je u nastavku razgovora.

Majka tragično nastradale Nikol kaže da nema dokaze za svoje tvrdnje, ali da radi na prikupljanju dokaza.

- Pod pritiskom sam morala da priznam. Oni su mi rekli da ću ja dobiti 20, 30 godina zatvora i da će mi doneti decu u posetu, a ja, kad sam čula da će mi doneti decu, ja sam bilo šta izmislila - rekla je ona.

Na konstataciju novinara da u policijskom izveštaju piše da je devojčica imala hematom na glavi, čelu i na obe noge, majka za ove povrede optužuje oca dece.

- E, pa te povrede su nastale od nežnog oca. On je nju tukao i maltretirao kao što je i mene. I svu decu. Nisam smela da ga prijavim. Jer onog dana, kada su nas zvali se da naša mala vrati iz hraniteljske porodice kući, oni su meni rekli - još jedan ispad, još jedan razvod, ne da će nam uzeti samo tu malenu, nego da će nam oduzeti sve troje dece - rekla je majka.

Preminula devojčica

Printskrin: Facebook/Andrea Latinović

Na pitanje novinara da li je ubila svoju ćerku, odlučno je odgovorila:

- Ne, nikad, ni ne pomišljam na to niti sam ikad, ni jedno dete ne želim da ubijem - odgovorila je.

Za smrt male Nikol optužila je njenog oca. Ona dalje tvrdi da kao majka nije odgovorna i da sebe smatra dobrom i čistom majkom i da to ceo svet zna.

- Nikad nisam potegla ruku na nju, nikad, osim što sam rekla, što sam davala izjavu, i zato sam joj taj šamar opalila i udarila sam je prutem, ali ovako nikad. Pa i ja sam kao dete dobila jedan šamar ili prut, ali nikad nisam bila zlostavljana - izjavila je ona.

Kada su je upitali da li je svoju kćerku šminkala kako bi prekrila masnice ona je odrično odgovorila.

- Ne. Ja sam nju šminkala zato što je ona volela da se šminka. Kad god sam se ja šminkala, šminkala sam i nju i ovu manju devojčicu. Jer, hranitelji znaju, da  ona voli da lakira nokte i da se šminka.

O svom suprugu nema ništa lepo da kaže.

Ne znam da li je i on izašao i ne zanima me. mene su prvu pustili. Ja s njim nemam nikakav odnos. Mi imamo, kako bih rekla, naša je ljubav bolesna ljubav. Mi se volimo i ne volimo. Ja praktično njega mrzim. Ne mogu ga podneti očima. Ali sam živela s njim samo zbog dece - pravdala se.

Na kraju je dodala da planira da se razvede od supruga.

-  Što pre moguće. Što pre. On ako hoće, ako ima novca, pa naravno da će imati, sigurno, neka se razvede. Evo ja mu sad govorim ovim putem, što pre neka se razvede od mene - rekla je ona na kraju razgovora.

Da podsetimo, malena Nikol (2,5) je pre dva meseca dovezena u bolnicu u zagrebačkoj Klaićevoj ulici s teškim povredama glave nakon što ju je brutalno pretukla majka.

Nikol je preminula na Uskrs. Pre dve godine roditelji su je ostavili u centru za socijalnu zaštitu, da bi u novembru prošle godine tražili da im je centar vrati. To se i dogodilo.

Nakon smrti devojčice pokrenuta je istraga, koja je utvrdila da su je roditelji mesecima zlostavljali i zanemarivali, a centar je za sve znao. Roditelji su uhapšeni, a šef centra smenjen.

Video: Ispred bolnice u Zagrebu sveće i mede za dete koje je podleglo povredama od zlostavljanja roditelja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    18. jun 2021 | 18:29

    zasto socijalna sluzba nije oduzela dete i spasila mu zivot? zasto socijalna sluzba ne vrati dete roditelju, valjda mu je tu najbolje? .... sta je sad na redu sta kazu internet strucnjaci?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA