Polili stabla otrovom da se osuše, pa da postave tramboline: "Rat" u Makarskoj za slobodnu površinu

Kraj sasušenih lovora već se nekoliko godina nalazi brod na naduvavanje, a ovu je površinu, kako kažu meštani, očito neko već namenio za postavljanje trambolina i sličnih sprava

  • 2
Decak, trambolina

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dva stabla lovora stara više od 40 godina, koja se nalaze na Peškeri u Makarskoj, potpuno su se osušila, a sumnja pada na ljudski faktor, odnosno sumnja se da je lovore neko zalio ili prskao otrovom samo da bi uvenuli i da bi se taj prostor oslobodio za još jedan zamak na naduvavanje, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, kako saznaju lokalni mediji od građana, na Peškeri i gradskoj plaži započeo je rat za tramboline i zamkove na naduvavanje, pa se svaka slobodna površina koristi za njihovo postavljanje.

Inače, pokraj sasušenih lovora već se nekoliko godina nalazi brod na naduvavanje, a ovu je površinu, kako kažu meštani, očito neko već namenio za postavljanje trambolina i sličnih igračaka.

Kako su rekli iz Grada, komunalni redari su u saradnji s Pogonom za obavljanje komunalnih delatnosti izašli na teren, ali ne mogu da utvrde od čega su se stabla lovora osušila jer niko nije posvedočio da su polivana otrovom.

– Postoje indicije da su stabla namerno zalivena otrovom u pokušaju da se na tom mestu postavi novi zamak, a redari su već nekoliko metara dalje, kod vežbališta na otvorenom i pokraj trafostanice, zaustavili osobu u pokušaju postavljanja dvorca – kazali su iz Grada, čemu su novinari i sami posvedočili ugledavši tri uklonjene žardinjere.

Uglavnom, na mestu osušenih stabala lovora uskoro će biti posađena nova, tako da će onome ko je naumio da postavi zamkove i traboline biti pokvareni planovi za instaliranje neke nove atrakcije na naduvavanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    19. jun 2021 | 07:23

    Kod normalnog naroda se bore da imaju sto vise zeleni ovi truju drvece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA