Skandal na granici sa BiH: Nakon svađe oko kovid testa, policajac nasrnuo na putnika

Iz Granične policije su saopštili da je istraga u toku

  • 63
Napad na granici, BiH, Bosanski brod

Printscreen/Youtube

Na graničnom prelazu Bosanski Brod u sredu oko podneva došlo je do fizičkog sukoba graničnog policajca i putnika oko kovid testa.

Fizički napad dogodio se nakon što je putnik, inače državljanin Švajcarske, odbio da prekine da snima raspravu mobilnim telefonom.

Iz Granične policije BiH su potvrdili da je došlo do incidenta, te da je istraga u toku.

- Taj događaj je u nadležnosti Kancelarije za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu. Dok oni ispitaju sve okolnosti tog nemilog događaja, preuranjeno je išta komentarisati - rekao je savetnik direktora Granične policije Svevlada Hofman za Radiosarajevo.ba.

Kako pišu mediji do sukoba je došlo između pripadnika Granične policije i Borčea S. koji živi u Švajcarskoj i koji je hteo da dođe u BiH da poseti sestru i zeta.

Kako Borče tvrdi, sve je počelo zbog korona testa, koji mu je tražen na ulasku u zemlju. Kako nije imao potvrdu, pitao je gde može da uradi test, kako bi mu ulazak u zemlju bio odobren. Policijski službenik je tada navodno počeo da galami i vređa putnika.

Tada je Borče počeo da snima policajca. Na snimku se čuje kako putnik govori: "Ovaj gospodin mi traži korona test, a ni masku nema". Policajac mu govori da prestane da snima, ali putnik ga ne sluša. Nakon toga je sukob eskalirao.

Na snimku se vidi naguravanje putnika sa više pripadnika granične policije i otimanje telefona, ali se i čuju pozivi upomoć. Švajcarac je onima koji su se zatekli na graničnom prelazu govorio i da snimaju šta se dešava, ali se niko nije usudio.

U jednom trenutku vidi se i kako mobilni telefon pada na pod, a potom se čuje i vriska u pozadini.

- Policajac je bio zaista agresivan i napao me sa dvojicom kolega. Gurali su me i udarili. Telefon mi je ispao iz ruke, i slomljene su mi naočare - tvrdi Borče za medije.

Nakon toga su mu stavili lisice i odveli ga u jednu sobu gde su ga, kako tvrdi, držali satima.

- Tek kasnije su me odveli kod lekara. Potpisao sam nešto od suda, moj bosanki nije dobar, ni ne znam šta sam potpisao, nisu mi obezbedili prevodioca - tvrdi Borče.

Na kraju mu kaže, nije ni dozvoljen ulaz u BiH, zbog čega se vratio u Švajcarsku.

- I dalje sam u šoku i sve me boli. Tako nešto nije uredu. Znam da mi nije dozvoljeno da snimam, ali njihovo ponašanje je strašno i primitivno. U životu nisam doživeo takvu brutalnost - tvrdi Borče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran...

    20. jun 2021 | 10:00

    ako za strane drzavljane za ulazak u drzavu treba pcr ili antigenski test onda ne vidim tu nikakav problem od strane policajca...ako negdje putujes trebo bi se raspitati sta treba za ulazak u tu zemlju,jer cisto sumnjam da bi svajcarski policajci uopste diskutovali da neko kod njih tako putuje bez odgovarajucih dokumenata...samo nasi ljudi misle da mogu sve i da im je sve dozvoljeno,bahato se ponasaju,kao da su bogom dani...eto moj dobri borca sad znas sta ti treba,pa ubuduce nemoj glumiti heroja i pametnjakovica,jer tako se ne ponasas ni u svajcarskoj,nego postuj pravila i zakone i drugih drzava u koje putujes...

  • Medo

    20. jun 2021 | 09:17

    100% podrzavam Carinarca,kao svajcarac nebi ti palo ni na pamet nap.u italiju da odes bez testa, a u bisnu si mislijo da udjea kao kauboj, e gastrbajtere moj neskolovani

  • Srkimaja

    20. jun 2021 | 10:26

    Ulazis u Bosnu kao da ulazis ne zna gdje, niko se ne pridrzava ni jednog pravila ,niko ne nosi masku a ovamo izmisljaju neka pravila ,raspala Bosna svi zele da pobjegnu iz nje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA