Poskok se uz fasadu popeo na balkon, pa pokušao da uđe u kuću: Otrovnice haraju u Trebinju

U Trebinju za dva dana ulovljena dva poskoka

  • 4
Vipera ammodytes – poskok 14.400,00 dinara Foto: Wikimedia/Holger Krisp

Mišo Pamučina, koordinator za deminiranje Javne ustanove "Ekologija i Bezbednost" iz Trebinja, ovoga vikenda je ispred trebinjskih kuća ulovio dva poskoka i to jednog ispred kuće, a drugog na balkonu kuće.

Sve se dešavalo u trebinjskim prigradskim naseljima, u kojim su vlasnici dve pomenute kuće bili prestravljeni kada su ugledali najotrovniju vrstu zmije u Hercegovini.

- Ovaj poskok na balkonu kuće nije nikako mogao da dospe na to mesto, osim preko fasade kuće, a vlasnici su ostali nasmrt preplašeni kada su ovu otrovnicu našli kako se kroz roletne pokušava da se uvuče u unutrašnjost kuće, pa su zatvorili balkonska vrata i pozvali našu ustanovu - rekao je Pamučina.

Kaže da ga je poziv zatekao kod kuće, te da nije imao vremena ni da obuče radno odelo, već je odmah krenuo na teren, s obzirom na dramatičnost situacije, a obe zmije je morao da ubije.

- Nemam običaj da ih ubijam, ali sam ovoga puta ubio obe, s obzirom na to da su bile jako ljute, otimale su se i grizle hvataljku, oko koje su obmotavale telo, a i zbog činjenice da su u pitanju najotrovnije vrste zmija koje sam dugo morao da vozim do nepristupačnih terena - kaže dalje Pamučina.

Kaže da sve više poziva o zmijama koje treba uloviti dobija i iz centra grada, jer je u poslednje vreme u Trebinju registrovana prava najezda ovih gmizavaca.

U poslednjih mesec dana je, kako kaže, malo koji dan da ga ne zovu radi ovakvih intervencija, zbog čega apeluje na sve koji se kreću u prirodi da obuvaju dublju obuću i da paze gde staju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Kiki

    20. jun 2021 | 15:56

    Ubio obe zmije. E ruke mu se pozlatile. Miroljubiva kažu zmijaši. Pa šta će u kuću pitamo mi normalni. Možda nosi poklone. Ja kad ih u selo sretnem motka je uz mene. A ona je rešenje

  • O

    20. jun 2021 | 18:20

    Ovi zmijasi nek ih nose u krevet

  • U

    20. jun 2021 | 18:18

    U trebinju ulaze u kuce, u nisu ujedaju za lice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA