≫ 

Suprug Alise Mutap prvo uhapšen, pa pušten na slobodu: Pretio ocu poginulog Dženana

Muriz Memić, otac preminulog Dženana, u nedelju je dobio pretnje smrću, a porodica je slučaj odmah prijavila policiji.

  • 0
Dženan Memić i Alisa Mutap

Foto: Facebook

Fahrudin Ramić (26), suprug Alise Mutap, bivše devojke stradalog Dženana Memića, pušten je na slobodu. Ovo je za Klix.ba potvrdio Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

- Nakon kriminalističke obrade po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo on je otpušten iz službenih prostorija - izjavio je Hadžiabdić.

Ramić je uhapšen nakon što je policiji prijavljeno da je pretio smrću Murizu Memiću, ocu stradalog Dženana.

Alisa Ramić, nekadašnja devojka Dženana Memića, uhapšena je pre nekoliko dana u Sarajevu, a u subotu joj je određen jednomesečni pritvor zbog sumnje na krivično delo organizovanog kriminala, zbog protivzakonitog posredovanja i prikrivanja dokaza.

Muriz Memić, otac preminulog Dženana, u nedelju je dobio pretnje smrću, a porodica je slučaj odmah prijavila policiji.

Brzom intervencijom sarajevske policije porodici Memić je obećana policijska zaštita, a muškarac koji se tereti da je pretio je uhapšen.

- Nakon pet godina borbe i konačno prvih hapšenja počele su i direktne pretnje. Izgleda da gori pod nogama i da smo udarili gde ih najviše boli. Pretnja ubistvom Murizu Memiću od nama poznate osobe, a vezane za ovaj slučaj, upravo je prijavljena MUP-u KS. Pozvali su Muriza da odmah dođe u policiju - navedeno je na Fejsbuk stranici "Pravda za Dženana Memića".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA