Zversko iživljavanje u Vinkovcima: Pronađen obešen pas sa odsečenim repom i šapom oguljenom do kosti

Reč je o ženki staroj godinu dana, koja je primljena u stacionar veterinarske ambulante

  • 5
Zlostavljanje životinja, pas

Foto: Shutterstock

Udruženje "Rocco" Vinkovci objavilo je danas na svojoj Fejsbuk stranici da su šumari pronašli obešenog psa, nesrećnoj životinji su ranjene prednje šape i odrezan rep.

Kako je navedeno, šumari su psa skinuli sa konopca, bio je još živ, pa je hitno upućen apel za njegov smeštaj nakon veterinara.

Tanja Glujić iz Udruženja "Rocco", navela je da je reč o ženki staroj godinu dana, koja je primljena u stacionar veterinarske ambulante, javlja Večernji list,

- Mlad je. Bio je obešen. Zadnjim nogicama je tek doticao tlo ali ne bi imao snage još dugo. Rep jeste odrezan, šapa nije ali je bio traume. Oguljena je i deluje deformisano. Ide na RTG, saniraće ranu pa ćemo potom imati više informacija - rekla je Glujić.

Kako je kasnije objavljeno, nakon pregleda, šapa psa je oguljena do kosti, amputiranog malog prsta. U sredu je planirana operacija repa i kastracija.

"Dobila je svu potrebnu terapiju za danas, naravno da je i teško dehidrirana. Mrvica je malena, mlada do godine dana i uprkos svemu jako dobra i umiljata. Ono, bila je jako srećna i vesela kad je stigla u ambulantu.

Uprkos svemu... Uprkos patnji koju je doživela i uprkos boli iskasapljenog tela... O ljudskim sadistima koji su tu s nama i dišu isti vazduh kao i mi, LJUDI, nećemo izustiti ni reči", naveli su na kraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA