Hrvat na Visu držao Nepalce kao robove: Uzeo im dokumente i prisiljavao na rad

Muškarac je nakon prijave priveden u policiju i protiv njega će biti pokrenut postupak

  • 0
Hapšenje, lisice, uhapšen, policija

Foto ilustracija: Shutterstock

Policijski službenici Službe za organizirani kriminal PU splitsko-dalmatinske završili su istragu koju su vodili protiv 58-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo trgovina ljudima.

Protiv njega je pokrenuta istraga jer su se pojavile informacije da je prevario četvoricu državljana Nepala i iskoristio njihov nelegalni boravak u zemlji i lošu materijalnu situaciju kako bi ih prisilio na rad.

On je četvoricu migranata nezakonito držao od decembra prošle godine, do juna tekuće godine, a namamio ih je nudeći im posao, prenosi Index.

Nakon što su oni prihvatili posao, on ih je odveo na ostrvo Vis i terao ih na prisilan rad u jako lošim uslovima koji štete njihovom zdravlju. On im je takođe ograničavao slobodu kretanja, oduzeo im je i dokumenta i sve vreme lagao kako će moći da se kreću slobodno tek kada dobiju sve potrebne papire u Hrvatskoj, iako je znao da je to nemoguće.

Muškarac je nakon prijave priveden u policiju i protiv njega će biti pokrenut postupak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA