≫ 

Maloletnik osumnjičen da je proganjao devojčice: Pratio ih i kačio njihove snimke, a onda pretio

Protiv V. R. će biti podneta krivična prijava

  • 0
Dečak, tužan, pozlilo, plače, bolestan Foto: Pixabay

Budvanska policija podnela je krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv maloletnog V.R. (14) zbog sumnje da je prikupljao lične podatke i proganjao maloletnice iz Budve i Podgorice.

- Osumnjičeni maloletnik je od 17. februra neovlašćeno pribavio i upotrebio podatke maloletne B.R. u svrhu za koju nisu namenjene, i to na način što je sa njenog privatnog naloga sa jedne društvene mreže preuzeo fotografije i video snimke i napravio više lažnih profila bez njene saglasnosti i objavljivao preuzete materijale - navodi se u saopštenju.

Osim toga, sumnja se da je V.R. u navedenom periodu ugrozio sigurnost maloletne B.R. na način što je na društvenoj mreži sa lažnog profila pod njenim imenom objavio da je ona nestala, kao i da će objava o njenom nestanku biti istinita, proganjao, snimao i objavljivao snimke društvenoj mreži o njenom kretanju, a potom tekstualnim opisom na snimcima i fotografijama sa njenim likom prikazivao gde se maloljetna B. R. nalazi u tom trenutku.

- Krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu M. P. osumnjičeni je izvršio 10. aprila i nastavio u narednom periodu vršenje ovog dela, na način što je, sumnja se, sa lažnog profila sa imenom B. R. javno objavljivao fotografije M. P. koje su pratili tekstualni opisi preteće sadržine - kazali su iz policije, prenosi RTCG.

Maloletni V.R. je vršenjem ovih dela izazvao osjećaj ugroženosti i strah od napada na život i telo kod maloletne B. R. i njene porodice i M. P. Ovi događaju su izazvali i uznemirenost javnosti.

- Uzimajući u obzir to da se radi o krivičnom delu proganjanja na štetu maloletnog lica, službenici Centra bezbednosti Budva su sa posebnom pažnjom, nakon izvršenih analiza od samog zaprimanja prijave, pristupili preduzimanju mera i radnji u cilju rasvetljavanja krivičnog dela - navodi se u saopštenju.

Policija je izvršila pretres stanova i drugih prostorija na nekoliko lokacija, kao i informaciono-tehnološka veštačenja više elektronskih uređaja.

- Tokom trajanja celog predmeta bili su uključeni i pripadnici Grupe za sprečavanje krivičnih dela visokotehnološkog kriminala. Pripadnici policije su preduzimali niz aktivnosti sa posebnim akcentom na zaštiti maloletne devojčice - zaključili su iz policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA