Hrvatski poslanik mahao modelom fetusa na sednici: "Ovo je model deteta koje je dozvoljeno ubiti"

- Svima onima koji ne znaju o čemu govorim, evo, jedan mali model deteta koje je dozvoljeno ubiti u našoj državi Hrvatskoj zato što zastupnici u saboru nisu doneli zakon kojim bi se zaštitio život - rekao je Zekanović

  • 4
Hrvoje Zekanović

Printscreen: YouTube/Hrvoje Zekanović

Rezolucija hrvatskog poslanika u EP Predraga Matića o opštem pravu na abortus, o kojoj bi uskoro trebalo da glasa i Evropski parlament, podelila je danas hrvatske poslanike. Među njima je bio i Hrvoje Zekanović, koji je u svom izlaganju otišao korak dalje.

Poslanik iz Kluba hrvatskih suverenista, Hrvoje Zenaković rekao je u svom obraćanju povodom pomenute teme, da Evropska unija ovim zakonom želi da dozvoli da abortus bude legalan i dostupan. On je zatim podsetio da je Slovačka nedavno rezolucijom odbacila ovaj predlog i najavio da će hrvatski suverenisti slediti njihov primer, prenosi Index.

- Svima onima koji ne znaju o čemu govorim, evo, jedan mali model deteta koje je dozvoljeno ubiti u našoj državi Hrvatskoj, zato što zastupnici u saboru nisu doneli zakon kojim bi se zaštitio život - rekao je Zekanović, pokazujući model fetusa.

Marija Selak Raspudić (Klub Mosta) navela je zašto je Matićev izveštaj neprihvatljiv. Tvrdi da Evropski parlament njime prekoračuje svoja ovlašćenja jer se bavi pitanjima poput zdravlja, seksualnog vaspitanja, reprodukcije i abortusa, koja su u zakonodavnoj nadležnosti država članica i time ulazi u delovanje poverenika za slobodu veroispovesti čime se nastavlja regresivna tendencija ukidanja prigovora savesti.

- Sloboda mišljenja, savesti i veroispovesti spada u ljudska prava i temeljne slobode zajamčene međunarodnim dokumentima i Ustavom RH, a poziv na njegovo ukidanje ili ograničavanje direktno je narušavanje teškom mukom stečenih ljudskih prava nakon zločina Drugog svetskog rata protiv kog bi svi trebalo da ustanemo - rekla je Selak Raspudić, pitajući se kako se Matić našao u toj priči i ko je stvarni autor izveštaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shampita

    23. jun 2021 | 13:42

    Da, religija ne odobrava abortus. Svi se samo za to hvataju. Religija ne odobrava ni varanje partnera. Religija ne odobrava ni seks pre braka....Hajde da ne prihvatamo ništa selektivno već u potpunosti. Dakle da se donesu drakonske kazne za sve one koji imaju odnos(a slobodi su) pre braka, jedno 5 god zatvora. Da se svako ko prevari svog partnera izvede pred sud i da kazna bude npr 10 god zatvora. Da svaki muškarac koji neće da prizna dete koje je napravio automatski kazni doživotnim zatvorom. Onda ću oberučke prihvatiti i zabranu abortusa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA